SZTÁRDZSÚSZ

Két napig bárki megnézheti a legendás Freddie Mercury-emlékkoncertet

A koncertfelvételt most teljes egészében elérhetővé teszik a zenekar YouTube-csatornáján.
  • Szerző: Ripost

A zenekar YouTube-csatornáján pénteken, azaz ma este 8 órától két napon keresztül (azaz vasárnap este 8 óráig) bárki megnézheti teljes egészében a legendás Freddie Mercury-emlékkoncertet 1992-ből – hívta fel rá a figyelmet az Universal Music Hungary.

Fotó: AFP

Eközben pedig a WHO COVID-19 legyőzését segítő programját is támogathatjuk, melynek célja, hogy a kórházi páciensek megfelelő ellátásban részesüljenek, az egészségügyi dolgozók pedig megfelelő védőfelszerelést kapjanak, valamint, hogy minden lehetséges információ és eszköz rendelkezésre álljon ahhoz, hogy mielőbb kifejleszthessék a járvány ellenszerét. A YouTube ugyanis a koncertfelvétel segítségével összegyűjtött teljes összeget közvetlenül a WHO-nak juttatja majd el.

A Freddie Mercury-emlékkoncertet 1992 áprilisában tartották meg a Wembley Stadionban, ahol a Queen még élő tagjai mellett többek között David Bowie, George Michael, Annie Lennox, Elton John, a Guns N’ Roses, Robert Plant, a Def Leppard és Liza Minelli is színpadra léptek. A koncert telt házas volt: 72 000 ember nézte a helyszínen, és több, mint egymilliárdan tapadtak a képernyőkre saját otthonukban világszerte. Az este teljes bevételét a Mercury Phoenix Trust megalapítására használták fel, mely azóta Freddie Mercury egyik legfontosabb örökségeként működik, és eddig közel 17 millió fonttal támogatta az AIDS elleni küzdelmet, a világ 57 országában.

És ezeket olvastad már?