SZTÁRDZSÚSZ

Két hónapig még biztos nem lesz ítélet Hien apja ügyében

Meglepő fordulat állt be csütörtök reggel Hien családjának bírósági ügyében.
  • Szerző:

Mindenki ítéletre számított, de halasztás lett belőle. Néhány hónapig még biztosan nem lesz eredmény.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hien

Hien szüleinek ügyvédje korábban az egyik napilapnak elmondta, rejtélyes módon több ezer oldalnyi fontos irat tűnt el a lefoglalt dokumentumok közül. Csütörtökön aztán a bíró rövidre fogta és valóban nem született ítélet, helyette, elnapolták a tárgyalást.

„Eljárási szabálysértés történt az elsőfokú bírósági eljárásban. Ezt csak úgy lehet kiküszöbölni, ha minden vádlottat nyilatkoztatnak arról, hogy kérik-e a tárgyalás megtartását. Ha egy valaki kéri, onnantól kezdve meg kell tartani, de akkor mindenkinek jelen kell lenni. Mivel a mostani tárgyaláson is csak a vádlottak kétharmada jelent meg, még a nyilatkozatok beszerzése is problémát okoz. Az eljárásjogi problémák miatt gyakorlatilag, beláthatatlanul elhúzódhat az ügy, de legalábbis két hónapig mindenképpen” – mondta a -nak Tran Dániel ügyvéd.

Hien szüleit és féltestvérét 2010 nyarán tartóztatták le. Azzal vádolták őket, hogy alkalmanként akár több mint 3 millió forintért hamis papírokkal segítettek Magyarországra jutni vietnámi embereket, akiket aztán továbbutaztattak nyugatra. A vádirat alapján a vállalkozás közel egymilliárd forint bevételt hozott.

És ezeket olvastad már?