SZTÁRDZSÚSZ

Joshi Bharat: Az a kutya, amit bántasz, lehet, hogy a nagymamád volt

Az indiai származású sorselemző Gandhi szavait idézi az állatvédelemmel kapcsolatban. Bölcs gondolatok, egy bölcs embertől...
 • Szerző: Buster

Joshi Bharat véleménye szerint az egyik legfontosabb emberi erény az állatok tisztelete. A Life TV műsorvezetője a szerdai Ébredj velünk! Extra előtt mondta el a -nak a véleményét az állatvédelemről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Joshi Bharat már válaszolt az Állatvédelmi konzultáció kérdéseire

Joshi Bharat is szigorítást sürget (Fotó: Bors / Végh István)

Az indiai származású sorselemző a felvétel előtt azt is elárulta, hogy már kitöltötte az Állatvédelmi konzultációs ívet, vagyis megválaszolta a 13 kérdést. Azt sem titkolta, hogy ő is szeretné, ha szigorodnának a hazai állatvédelmi törvények.

Íme az Állatvédelmi konzultáció 13 kérdése:

 1. Egyetért-e azzal, hogy az állatmenhelyek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek működését továbbra is rendszeres pályázati forrással segítse Magyarország Kormánya?
 2. Egyetért-e azzal, hogy a felelős állattartásra való nevelést már kisgyermekkorban indokolt elkezdeni?
 3. Egyetért-e azzal, hogy a hatóságok minden rendelkezésre álló eszközzel, szigorúan lépjenek fel a nem megfelelő állattartás ellen?
 4. Egyetért-e azzal, hogy egy országos ivartalanítási programnak kiemelt szerepe lehet a kóbor kutyák számának csökkentésében?
 5. Egyetért-e azzal, hogy a kóbor kutyák befogásának jogi alapját meg kell reformálni?
 6. Egyetért-e azzal, hogy az állatok sérelmére elkövetett cselekmények miatt indított eljárásban a bántalmazott állatok sorsa mielőbb rendeződjön?
 7. Egyetért-e azzal, hogy a „három csapásként” ismert büntetőjogi szabályozás mintájára szigorúbban kell büntetni azt, aki többször is állatkínzást követ el?
 8. Egyetért-e azzal, hogy a tiltott állatviadalon való részvétel büntetést vonjon maga után?
 9. Egyetért-e azzal, hogy szükséges a bántalmazást elszenvedő haszonállatok (pl.: ló, szarvasmarha) részére ideiglenes haszonállattartó telep létrehozása?
 10. Egyetért-e azzal, hogy az Országos Állatvédelmi és Állatjóléti Tanács működését a társadalom számára ismertebbé kell tenni, feladatkörét felülvizsgálni, a szükséges mértékben bővíteni kell?
 11. Egyetért-e azzal, hogy a pirotechnikai eszközök használatának engedélyezését szükséges megreformálni annak érdekében, hogy az ember környezetében élő állatok nyugalmát ne zavarják, és a környezetet kevésbé szennyezzék?
 12. Szükségesnek látja-e a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítását és egyidejűleg egy hosszú távú állatvédelmi tervezet kidolgozását?
 13. Szükségesnek tartja-e, hogy hazánkban a cirkuszi vadállatok szerepeltetése betiltásra kerüljön?

Ide kattintva te is választ adhatsz a kérdésekre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?