SZTÁRDZSÚSZ

II. Erzsébet milliárdokat bukik a koronavírus miatt

Nemcsak az átlagemberekre, de a brit királyi családra nézve is komoly gazdasági következményei lesznek a világjárványnak.
  • Szerző: The_M

II. Erzsébet és a brit királyi család tagjai évi több mint 32 milliárd forintnak megfelelő összeget kapnak az adófizetők pénzéből, hogy a hivatalos rendezvényeken megfelelően tudjanak megjelenni a világ bármely pontján. Az egyéb kiadásaikat a turistáktól befolyó összegekből fedezik, és idén emiatt komoly anyagai gondjaik lehetnek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

A Buckinham-palota, a Kensington-palota, a Clarence-ház, a windsori kastély, illetve a skóciai birtokaik igazi turistalátványosságok, melyek egyes részeit belépő fejében bejárhatják a civilek. Illetve rengeteg ajándéktárgyat is vesznek a Nagy-Britanniába látogatók, így évente akár 28 milliárd forintnyi fontot is betesznek az uralkodó zsebébe.

A koronavírus-járvány miatt azonban idén tavasszal nulla volt a turizmus, és az év elkövetkezendő részében sem lesz jobb a helyzet, még akkor sem, ha minden repteret és határt megnyitnak. A királyi birtokok ugyanis zárva maradnak nyáron is, nem látogathatóak csak a család tagjai számára, vagyis bevételt nem termelnek majd.

Az előzetes becslések szerint 7 milliárd forintnyi összeget már biztosan bukni fog a királynő, de ennél sokkal nagyobb is lehet a veszteség.

A királyi háztartás 500 alkalmazottját már értesítették is levélben, hogy idén senki ne számítson fizetésemelésre vagy bármilyen plusz juttatásra. Örüljenek, hogy megtarthatják a veszélyhelyzetben is a munkájukat.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?