SZTÁRDZSÚSZ

Győrfi Pál és a kislánya: Így mentünk életet, Lilla!

Gyerekeket tanított a kislányával, a hétéves Lillával az elsősegélynyújtásra Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint fontos, hogy alapvető egészségi ismereteket a kornak megfelelően már a kisiskolásoknak is átadjunk.
  • Szerző: ripost

Győrfi Pál a TV2 Életmódi című műsorában, a Csivitelő című rovatban vállalkozott arra, hogy a kislányával, Lillával az elsősegélynyújtásról, illetve a fertőzések elleni védekezésről beszélgessen gyerekekkel, és egy babán be is mutassák az újraélesztés lépéseit.

Győrfi Pál a kislányával, Lillával oktatott más gyermekeket.

Győrfi Pál a kislányával, Lillával oktatott más gyermekeket.
Fotó: TV2

„A négy gyermekem közül eddig egyiken sem láttam, hogy folytatni kívánnák az én munkásságomat, ám mostanában a hétéves Lilla elkezdett érdeklődni az életmentés iránt. Már megtanulta, hogy ha egy beteg nem tud válaszolni alapvető kérdésekre, nem lélegzik, vagy vérzik, nem megijedni kell, hanem fel kell hívni a 112-es segélyhívó számot” – mondta el a Borsnak a szóvivő. Lilla azonnal igent mondott, amikor híres édesapja megkérdezte tőle: lenne-e kedve átadni a tudását másoknak.

Egy gyerekcsoporthoz elvittek egy babát, és bemutatták rajta, hogyan kell lenyomni a mellkast, ha valaki nem lélegzik. A fogásokat persze a gyerekek is kipróbálhatták.

„Lilla hamar átvette az oktató szerepét, és ha valaki rossz helyre tette a kezét, azonnal figyelmeztette” – mosolygott Győrfi.

A szóvivő gyermekei egyébként már hozzászoktak, hogy édesapjukat munka közben látják, hiszen hétvégén is gyakran hívják őt telefonon az újságírók, és bizony akkor is rendelkezésükre kell állnia.

Néhány hete egy közös séta alkalmával pedig egy motorbaleset helyszínére értek, ahol Győrfi természetesen azonnal elkezdte a sérült ellátását, és megvárta, míg a kollégái megérkeztek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?