SZTÁRDZSÚSZ

Fordulat az összevert Lópici Gáspár ügyében, nagy bajba került a fia

A bíróság döntött, súlyosbításért fellebbezett. A nehéz sorsú színész rettegve várja a másodfokú eljárás végét.
  • Szerző: Doris

Újra rács mögé kerülhet a Lópici Gáspárként ismert színész, Szilágyi István fia, akit januárban első fokon két év felfüggesztettre ítéltek, mivel a vád szerint súlyosan bántalmazta apját.

Szilágyi Péter az ítélethirdetésig hét hónapot töltött a Venyige utcai fogházban, hamarosan pedig újra bíróság elé kell állnia a másodfokú eljárás során. Az ügyészség ugyanis súlyosításért fellebbezett.

A furcsa csak az, hogy a 80 éves színész nagyon aggódik erőszakos fiáért. Hiába bántalmazta őt Péter, Lópici retteg attól, hogy ismét börtönbe kerül.

"Rettegek attól, hogy újra börtönbe kerül a fiam. Aggódom érte, nem akarok újabb felhajtást. Higgye el végre mindenki, hogy a fiacskám ártatlan, és egy remek ember. Végül a bírónő is rájött, hogy félreértés volt az egész, nem véletlenül engedte el"

- mentegette a Blikknek gyermekét a színész.

Fia - vele ellentétben - bizakodva várja az újabb tárgyalást.

"Az a helyzet, hogy nincs bennem félelem, a sorsra bízom a továbbiakat. Én és a szüleim tudjuk, hogy nem bántottam az apámat sohasem. Történtek vele balesetek, elismerem, de azért, mert roskadozik a ház, ahol élünk, veszélyes. Amióta kint vagyok, próbálom rendbe tenni, de pár forintból nem lehet"

- magyarázta a Blikknek az operatőrként dolgozó Péter, akinek azért van miért aggódnia. Ha ugyanis vissza kell mennie a sittre, bukik egy filmes lehetőséget. Ám ha semmiképp sem jön össze a meló, arra is vannak tervei.

"Ha nem kell visszamennem a sittre, és a film esetleg mégsem jönne össze, lehet, hogy összecsomagolunk, és elviszem a szüleimet Franciaországba. Apu is sokat volt Párizsban, ott még elismerik, nekem is megvannak a francia ismerőseim. Ha már nem kíváncsiak itt ránk, hát elmegyünk" - jelentette ki.

 

 

És ezeket olvastad már?