SZTÁRDZSÚSZ

Fájdalmas sérülés: Eltört Rippel Feri bordája

Egy extrém gyakorlat közben sérült meg a nemzetközi hírű magyar artista.
  • Szerző: BDF

Elsőként a Rippel-fivérek és artista növendékeik próbálhatták ki az új, 18.000 négyzetméteres Városligeti Sportcentrum street workout eszközeit, és multifunkcionális pályáit, melyeket a Liget Budapest Projektnek köszönhetően szeptemberben adnak át. Rippel Feri és öccse, Viktor rögtön birtokba vették a területet, bemelegítést tartottak a tanítványaiknak, majd használatba is vették az eszközöket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

„Nagyon örülök neki, hogy egyre több ilyen helyszín van Budapesten. Ez a hely maga a mennyország a lógás-mozgás típusú gyakorlatokat végzők számára” – kezdte a -nak Viktor.

„Zseniális. El vagyok képedve, hogy a modern világ milyen lehetőségeket kap. Ezt kitalálni, megalkotni és megépíteni, elképesztő. Aztán jövünk mi, és birtokba vesszük, ami csodálatos érzés lehet az alkotó számára, mert ez egy műalkotás, mi pedig használjuk” – tette rögtön hozzá Feri két komoly mutatvány között. Az idősebb Rippel-fivér a tőle megszokott vehemenciával próbálta ki az eszközöket, mégis láthatóan óvatosabb volt. Megtudtuk, hogy mindez nem véletlen. A -nak Feri elárulta: két hete eltörte a bordáját.

„Egy extrém gyakorlás közepette történt meg a baj, egy hármas szaltót gyakoroltam. Az egyik mozdulatban nagyon erősen húztam fel a lábam. Maga ez a borda ív, az alsó pár ív sérült meg. Olyan erős a hasizmom, hogy összeszorította” – mondta el Feri, aki szerencsére villámsebességgel gyógyul.

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

„Annyira egészséges a szervezetem és olyan gyorsan regenerálódik, hogy bár normális esetben hat hét a felépülés, én már most is alig érzem. Tudom terhelni is. Ez pedig nagyon fontos nekem, hiszen én a sportnak élek” – fogalmazott, majd hozzátette, hogy az elmúlt hetekben igyekezett kevésbé megterhelő gyakorlatokat végezni, ami neki nem egyszerű feladat, hiszen vehemenciája folyamatosan viszi előre.

„Nagyon hebrencs vagyok, és gyakran elfeledkezem róla, de a fájdalom mindig emlékeztet. Ha csinálsz valamit és éppen rosszul mozdulsz, rögtön beleszúr az oldalad. Bár sportolóként a fájdalmat megpróbáltuk ignorálni, nem adhatom meg a lehetőségét, hogy kifele látszódjon, vagy feladjam a versenyt, szóval összeszorítom a fogam és végigcsinálom, hiába eredményezhet ez később egy hosszabb rehabilitációt. Szóval az elmúlt hetekben nagyon finoman, inkább csak meditatív jógát és olyan gyakorlatokat végeztem, ami kimondottam a gyógyulásomat segítette. Most az elmúlt napokban kezdtem el visszaerősíteni, és azt hiszem, egészen jól állok” – mondta boldogan Feri.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?