SZTÁRDZSÚSZ

Először beszél róla: Hatalmas öröm érte Ambrus Attilát

Nagyon szépen fejlődik Ambrus Attila kislánya. Anna két napja már fel is állt és megtette első önálló lépéseit.
  • Szerző: Angie

Ambrus Attila összesen 13 évet és 2 hetet töltött a börtönben, és már a rácsok mögött arról ábrándozott, milyen életet él majd a szabadulása után.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ambrus Attila
Fotó: Szabolcs László

Nagyon vágyott egy családra, így nem véletlen, hogy most úgy érzi, megnyerte a lottó ötöst. Tündéri kislánya, Anna, február 12-én ünnepelte első születésnapját, a Viszkist pedig minden nap megbabonázza. Legyen bármilyen csibész is a kislány, az egykori bankrabló egyszerűen képtelen rá haragudni. Ha Anna ránéz a hatalmas szemeivel és megrebegteti a szempilláit, egyből elolvad. Így történt akkor is, amikor néhány nappal ezelőtt a kislány felállt és megtette első lépéseit.

„Teljesen odavagyok, Anna felállt, már öt lépést is meg tud tenni. Nekem ez olyan érzés, mintha megnyertem volna a lottó ötöst. Nagyon büszke vagyok a kislányomra, aki amellett, hogy gyönyörű, elképesztően rafinált. Eddig is mindent szétpakolt a lakásban, amikor pedig rászóltam, ártatlanul rám mosolygott mind a nyolc fogával. Hát lehet-e ezek után haragudni” – áradozott a -nak a Viszkis, aki nagyon hálás azért, hogy ma már mindent meg tud adni a gyerekének. Olyan dolgokat is, amik neki nem adattak meg gyerekkorában.

Fotó: Ambrus Attila

„Külön öröm számomra, hogy Annának nagyon jó étvágya van. Úgy eszik, mint annak idején én a javítóintézetben. A másodikat már a zsebembe raktam vagy egy zacskóba, hogy később megehessem. Ott ugyanis nem volt idő arra, hogy nyugodtan étkezzen az ember. A javítóintézetben a román kommunizmus idején az volt az elv, hogy a gyerek abból tanul, ha ütik-verik. Nem volt arra lehetőség, hogy jóízűen falatozzak, ha nem végeztem volna időre, gumibottal verték volna szét a fejem. Szerencsére, Annának sokkal szebb jövője lesz, érte a csillagokat is lehoznám az égről” – mondta a keramikus, aki fontosnak tartja, hogy szeretettel nevelje imádott gyerekét.

„A gyereknek példát kell mutatni és szeretni kell. Ebbe az is beletartozik, hogy a szülők támogatják egymást. Épp ezért, mostanában Réka helyett már én alszom együtt a kicsivel. Én „ciciztetem”, amikor felkel cumisüvegből etetem. Ezzel próbálom a feleségemet tehermentesíteni. De persze boldogan teszem, hiszen imádom az apaság minden pillanatát” – tette hozzá a Viszkis, aki a hétvégén Mohácsra látogat a feleségével a Busójárásra, hiszen nemcsak otthon támogatják egymást, együtt is dolgoznak. Attila sok meglepetéssel készül, a kerámiáin túl, felesége pedig a mellette lévő standon fogja elkápráztatni a látogatókat Szervető hagyományőrző, népművészeti ruháival.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?