SZTÁRDZSÚSZ

„Egy ideje már nagyon fáradt volt” – elhunyt Jean-Paul Belmondo

88 éves korában meghalt a világhírű francia színész, Jean-Paul Belmondo.
  • Szerző: Ripost

Jean-Paul Belmondo színész, a háború utáni francia filmművészet egyik legnagyobb sztárja, akinek karizmatikus mosolya fél évszázadon át ragyogta be a filmvásznat, 88 éves korában, párizsi otthonában elhunyt – közölte ügyvédje hétfőn az AFP-vel.

„Egy ideje már nagyon fáradt volt. Békésen halt meg” – mondta ügyvédje, Michel Godest.

Cannes, 2021. szeptember 6.
A 2021. szeptember 6-án közreadott képen Jean-Paul Belmondo francia színész a 64. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválra érkezik 2011. május 17-én. Belmondo nyolcvannyolc éves korában, 2021. szeptember 6-án elhunyt.
MTI/EPA/Christpohe Karaba

Belmondo, Jean-Luc Godard forradalmi klasszikusával, a Kifulladásig című filmmel vált világhírűvé. A színészlegenda közismert beceneve a Bébel volt, de gyakran „Le Magnifique”-nek (A csodálatos) is nevezték – írja a Barron oldala.

Az 1960-as évektől kezdve egyre több szórakoztató produkcióban vállalt főszerepet, s ragaszkodott ahhoz, hogy kaszkadőr nélkül, személyesen hajtsa végre a legveszélyesebb akciókat is. Az 1980-as években jelentős sikereket aratott színpadi színészként is.

Belmondo népszerűsége máig töretlen volt, noha kora miatt az utóbbi években már egyre kevesebb szerepet vállalt mind a színpadon, mind a filmvásznon. Elsősorban a családjának igyekezett szentelni magát, különösen azután, hogy idősebb lánya, Patricia 1994-ben tragikus körülmények között tűzhalált szenvedett.

Belmondo kétszer volt házas, először 1952 és 1968 között Élodie Constantin színésznővel, majd 2002-2008 között pedig Natty Tardivel táncosnővel.

2001-ben agyvérzéssel kórházba került, ami után egészen 2008-ig nem is forgatott. De ezután is mindössze két filmben vállalt el szerepet.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?