Létrehozva: 2020.04.24.

Bevált a kísérleti koronavírus-gyógyszer a TV2 csinos sztárjánál

Hat hét gyötrelmes küzdelem után végre jobban van Barta Sylvia. Mindezt a férje mondta el a Ripostnak, aki azt is megerősítette, a kísérleti koronavírus- gyógyszernek köszönhető a javulás.

Folyamatosan javul Barta Sylvia állapota, aki két héttel ezelőtt még alaposan ráijesztett ismerőseire az Instagram-oldalán. A koronavírussal küzdő időjós azt írta, hogy orvosa antibiotikumot írt fel neki, miután elérte a tüdejét a fertőzés, ám a gyógyszer nem hozta meg a kívánt eredményt, „kevésnek bizonyult”. Ezután egy kifejezetten a COVID-19 betegek tüneteinek enyhítésére szolgáló orvosságot kapott.

Fotó: TV2

A Ripost a TV2 időjósának férjét, Ádámot érte el, és amikor arról kérdeztük, hogy a gyógyszer vált-e be, szűkszavúan árulta el a fantasztikus hírt. „Igen. Sylvia jobban van, folyamatosan javul az állapota” – majd hozzátette, feleségének még sok pihenésre van szüksége, hogy teljesen kilábaljon a betegségből.

Sylvia április elején jelentette be, hogy bár autoimmun-betegként évek óta nagyobb elővigyázatossággal éli az életét, mégis elkapta a koronavírust. Az első tünetei március közepén jelentkeztek. Hidegrázással és magas lázzal kezdődött, majd „iszonyatos” izom-, és ízületi fájdalmak gyötörték, ami miatt aludni sem tudott. Az ezt követő néhány napos hasmenés teljesen legyengítette a szervezetét, már az ágyból sem tudott kikelni. Pár nap alatt három kilót fogyott. Majd újabb tüneteket vett észre, elment a szaglása és az ízlelése.

„Lázzal, gyengeséggel, fájdalmakkal és állandó hidegrázással feküdtem. Ezek után azt vettem észre magamon, hogy eltűntek a szagok és ízek, semmit nem érzek” – számolt be részletesen az Instagram-oldalán Sylvia, akinek az elmúlt hetekben folyamatosan ingadozott az állapota. Hétről hétre gyengült, és nem volt étvágya sem. Azonban voltak olyan napok, amikor felcsillant benne a remény, hogy a gyógyulás útjára lépett, de többször is visszaesett. A folyamatos bizonytalanság rettenetesen elkeserítette, az is megfordult a fejében, hogy egyáltalán felgyógyul-e valaha a betegségből.

Bár a tévés nem került kórházba, és szigorú orvosi felügyelet mellett otthonában gyógyulhatott végig, lelkileg mégis az összeomlás szélére került. Azt mondta, hogy a lelki része sokkal megterhelőbb volt számára, mint a fizikai fájdalmak elviselése. Hiszen egy ismeretlen betegséggel kellett megküzdenie, amit ráadásul a pozitív eredmény után a gyerekeivel is közölnie kellett. Miközben azon rágódott, mi lesz, ha nem tudja leküzdeni, és el kell mennie... Hogyan készítse fel erre a gyerekeit?

Sylvia borzalmas heteket tudhat maga mögött, de mindez már a múlté, és szerencsére egyre jobban érzi magát. Az állapotáról és a sikeres gyógyszeres kezeléséről meglévő információinkat egyébként maga az időjós is megerősítette csütörtökön a Mokkában. „Még rengeteget krákogok és köhögcsélek, ez még sajnos visszamaradt a tünetek közül, de a nagy része teljesen eltűnt. Ha sokat beszélek, még elmegy a hangom. De húsvét óta javulok, a gyógyulási szakaszban vagyok már” – mondta el a műsorban már megkönnyebbülve.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

magyarnemzet.hu

„Magyar Péter nem fogja beperelni Varga Juditot, mindent lehet bizonyítani”

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

SZTÁRDZSÚSZ

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

SZTÁRDZSÚSZ

„Ez a rész sokkal rosszabb, mint maga a műtéti fájdalom” - a Kőgazdag Fiatalok sztárja a felépüléséről vallott