Létrehozva: 2019.12.18.

Százmilliós vagyont hagy a lányaira Benkő Dániel

Nagy értékű hagyatékról kell majd gondoskodnia Benkő Dániel lányainak, a lantművész után ugyanis százmilliókat örököl majd két gyermeke, Vivien és Dalma.

Benkő Dániel, bár látszatra keveset költött, valójában nem volt szegény. Két lányára, Vivienre és Dalmára nehéz feladat hárul: nem csak édesapjuk elvesztésével kell megküzdeniük, de hamarosan a pénzügyek is a nyakukba szakadnak.

Budai háza festői területen, az erdő szélén fekszik, az egyik legelőkelőbb hegyvidéki részen, a XII. kerületben. Emellett van egy svábhegyi hangstúdiója is, valamint értékes festményeket, valamint százezreket érő gitárokat és lantokat is birtokolt.

Fotó: Ripost

Évekkel ezelőtt, egy interjúban ezeket a javakat kétszázmillió forintra becsülte, ám ez az összeg azóta jóval nagyobb lehet, hiszen nőttek az ingatlanárak.

Mindezt szinte teljesen bizonyosan két lánya kapja, erre Dániel korábban több interjúban is utalt. Nagyobbik gyermeke, Vivien évek óta Franciaországban él, a lantművész bevallása szerint pedig olyan ritkán tartották a kapcsolatot, hogy a hét évvel ezelőtt született unokájára sem volt kíváncsi. Ennek ellenére a 43 éves Viviennek ugyanannyit szánt az örökségből, mint a másik kapcsolatából született huszonéves Dalmának.

Benkő Dániel ingatlanvagyonán és műkincs gyűjteményén túl volt egy kevesek által ismert ugyanakkor felbecsülhetetlen értékű gyűjteménye is. A lantművész ugyanis rajongott a jó borokért, ezért óriási készletet, több mint 1300 palackot halmozott fel a pincéjében található bortrezorban.

Készletében az ország minden jelentős bortermelő vidékről és minden nevesebb borásztól őrzött jó néhány palackot, köztük olyan „régiségeket” is melyekből nála volt az egyetlen felelhető példány.

A gyűjtemény első darabjai még azokból az évekből való, amikor Dániel Franciaországban élt az első gyermeke, Vivien édesanyjával, aki egy meglehetősen jómódú és befolyásos francia családból származott. Akkoriban ismerkedett meg a Rothschild család boraival, melyek közül több is megtalálható a háza pincéjében.

Benkő Dániel közeli barátja a Pálinkás Pincészet vezetője, Pálinkás Attila az utóbbi hetekben is járt a lantművésznél, és ahogy mindig, akkor is egy jó bor mellett beszélgettek.

„Dániel bor iránti rajongása közismert volt, de azt csak kevesen tudják, hogy nem csak szerette, de szenvedélyesen gyűjtötte is a különleges borokat. Szoros kapcsolatot ápolt a magyar borászok krémjével, akik gyakran és szívesen ajándékozták meg pincészetük ékköveivel őt, ha náluk vendégeskedett. A pincéjében így szépen gyarapodtak az értékesebbnél értékesebb borritkaságok, melyek között szép számmal alaknak olyanok is, melyeket már sehol máshol nem lehetett megtalálni” - kezdte lapunknak a borász, aki szerint nagyon nehéz lenne meghatározni a példátlan magángyűjtemény valós értékét, de abban biztos, hogy az eszmei értéke felbecsülhetetlen.

Dániel nagy becsben tartotta a borait és inkább gyarapította a készletet, mintsem fogyasztotta annak darabjait. Persze ivott jó nedűket, de a gyűjteményből csak nagyon ritkán emelt ki egy-egy palackot. Pálinkás Attila reméli, hogy jó kezekbe kerülnek majd a palackok Benkő pincéjéből.

A szakember úgy véli, hogy legjobb helyen egy Benkő Dániel múzeumban lennének, ahol természetesen helyet kapnának a lantművész saját borai is. Dániel utoljára a 70. születésnapjára készített egy olaszrizling alapú bort, melyet szerelme után Bazsarózsára keresztelt.

Hamvasztást kért Benkő Dániel hat évvel ezelőtt a kisebbik lányának elárulta a végakaratát, már, ami a temetést illeti. A lantművész kívánsága az volt, hogy ünnepélyes keretek között hamvasszák el a testét. Semmiképpen nem akarta a konyhaszekrény tetején, egy urnában végezni, de 2013-ban az Aktív kamerái előtt sajátos stílusában fejezte ki a végakaratát. „Sz**jatok le engem, ha meghaltam! Sőt! Le se sz**jatok! Köszönöm, előre is! Különben senki nem hal meg igazán, az élet egy örök körforgás” – mondta el a riportban Dániel.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezeket a gumikat messziről kerülje el, ha nyári szett vásárlását tervezi!

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

mindmegette.hu

Tuti trükk a főtt tojás pucolásához: így biztosan nem ragad a héjhoz a fehérje

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZTÁRDZSÚSZ

Gusztustalan támadás érte Molnár Anikót: „Ezek az emberek egy fillért sem érnek”

SZTÁRDZSÚSZ

Michael Jacksonként térhet vissza Berki Krisztián

SZTÁRDZSÚSZ

Sorsfordító nap: megváltozott Polgár Árpád élete a balesete után

SZTÁRDZSÚSZ

Lemondott a luxusról Kulcsár Edina és G.w.M, ez lehet a következő autójuk

SZTÁRDZSÚSZ

Meglopták Szigligeti Ivettet, a rajongóitól kért segítséget

SZTÁRDZSÚSZ

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

SZTÁRDZSÚSZ

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

SZTÁRDZSÚSZ

„Ez a rész sokkal rosszabb, mint maga a műtéti fájdalom” - a Kőgazdag Fiatalok sztárja a felépüléséről vallott