SZTÁRDZSÚSZ

Bagossy Brothers Company: az egész Kárpát-medencében imádják a dalaikat

Mint a tornádó, úgy tört be slágereivel a magyar könnyűzenei piacra 2015-ben a Bagossy Brothers Company, és idén három kategóriában is nyertek a Petőfi Zenei Díj-átadón.
  • Szerző: Ripost

A Bagossy Brothers Company hamar belopta magát a magyarok szívébe, s ma már mindenki fejből dúdolja az „Olyan ő” című dalukat vagy a világjárvány előtt megjelent, közben slágerré vált „Visszajövök” című szerzeményüket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bagossy Brothers Company

Az egész Kárpát-medencében imádják a Bagossy Brothers Company dalait! (Fotó: Facebook)

Az orgonasíp-készítők, az óceánjáró-pincér, a tánctanár és a zeneoktató

Bagossy Norbi tánctanárként dolgozott, munkáját kilenc éve, 2012-ben adta fel a zenekarért. „Tíz évig táncoltam breakdance-t és hiphopot, négy évet tanítottam is. Csíkszeredába és Marosvásárhelyre is utazgattam, ott is tanítottam. Olyankor 4-5 napig voltam távol otthonról.”

2018-ig orgonasíp-készítőként dolgozott Bagossy Laci és Bartis Szilárd is. „Szilárd bátyja egy Európa-szerte ismert orgonafelújító. A cég templomi orgonákat gyárt és újít fel. Ezen a helyen dolgozott Bagossy Laci és Szilárd egészen 2018-ig. Amikor már szükség volt a folyamatos jelenlétre a zenekarban, abba kellett hagyniuk.”

Tatár Attila Gyergyószentmiklós turisztikai referense volt. 2019-ben mondott fel, de még ma is besegít az ottaniaknak. „Voltam síoktató, dolgoztam pincérként óceánjárókon, legutóbb pedig a gyergyószentmiklósi önkormányzat turisztikai referense voltam. Sok mindent kipróbáltam.”

Zenetanárként ma is tanít Kozma Zsombor. „Kozma Zsombor végzett orgonaművész, népzenész és karnagy. Nagyváradon végezte el az egyetemet, de a Zeneakadémiára is járt Budapesten. Járt lakodalmakba zenélni, de most már »csak« zenetanárként dolgozik a zenekar mellett, amennyire ideje engedi.”

Székelyföldtől a magyar fővárosig

Erdélyben már ismertek voltak, amikor Magyarországon újra a nulláról kellett kezde­niük mindent. Azt mondják, rögös utat jártak be, de minden percét élvezték.

„Amikor elkészítettük az első kislemezünket, már sokat koncerteztünk itthon, Erdélyben. Először Gyergyószentmiklóson, aztán egyre kijjebb merészkedtünk. Amikor megmutattuk magunkat Magyarországnak, már kétéves volt a zenekar, volt mögöttünk pár száz koncert. Furcsa volt, hogy amit elértünk, az Magyarországon újra a nulláról indult. Emlékszem, voltak furcsa helyzetek, például csütörtökön Marosvásárhelyen játszottunk 2000 embernek, majd másnap Budapesten kettőnek. Ez az út izgalmas és különleges volt” – mondta el a -nak Tatár Attila.

A kedden megjelenő 7-ben még többet olvashattok a kezdetekről. A fiúk arról beszélnek, hogyan telt az elmúlt 1 évük, min munkálkodtak a koronavírus-járvány alatt, és mit terveznek 40 év múlva?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?