SZTÁRDZSÚSZ

A királynő őrjöng Meghan és Harry miatt

Óriási közfelháborodást okozott a sussexi hercegi pár a bejelentéssel, miszerint hátat fordítanak a királyi családnak. Mindezt még II. Erzsébet is a tévéből tudta meg.
  • Szerző: RIPOST

VIII. Eduárd trónról való lemondása óta nem rengette meg semmi annyira a brit monarchiát, mint Harry és Meghan távozása. A sussexi hercegi pár úgy függetlenítette magát a királyi családtól és a hivatalos kötelezettségeiktől, hogy azt senkivel nem egyeztették. Sem II. Erzsébetet, sem Károly herceget, sem Vilmos herceget nem avatták be a tervbe, így őket is hideg zuhanyként érte a bejelentés, amit mellesleg a tévéből és az internetről tudtak meg. Harryékben ugyanis annyi nem volt, hogy legalább pár perccel hamarabb közöljék döntésüket a család prominens tagjaival. Így érthető módon a királynő őrjöng, hogy ezt tették, de a karácsonyi mutatványukat követően talán nem annyira meglepő a hercegi pár részéről ez a tiszteletlenség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: www.profimedia.hu

A Buckingham-palota hivatalában is csak annyit tudtak, hogy Harryék szeretnének kevesebb feladatot, de még nem kezdték meg az egyeztetéseket erről. Az alkalmazottak is elárulva érzik magukat, hiszen Harryék nem tartanak tovább igényt a személyes asszisztenciájukra, így többen elvesztik az állásukat. Sokan valóságos árulóként tekintenek Meghanékra, hiszen mindent próbált a palota az ő kedvük szerint alakítani: különválhattak Vilmos hercegéktől, szabadon választhatták meg az ügyeket, amiket támogatni akarnak, maguk szervezhették az időbeosztásukat, de hisztis gyerekként most arra hivatkoznak, nekik több levegő kell, hogy normálisan élhessenek.

A Megxit – ahogy a közösségi oldalakon hívják a történteket – óriási felháborodást váltott ki a britekből is. A legtöbben Harryék azon kijelentésén húzták fel magukat, hogy „anyagilag függetlenek szeretnének lenni a királyi költségvetéstől”. Ezt a döntést sokak szerint meghozhatták volna azelőtt is, hogy közpénzből több milliárd forintnak megfelelő összeget elköltöttek az esküvőjükre, az angliai birtokuk teljes felújítására, és Meghan fényűző igényeire az öltözködés és a háztartás terén. Sőt egyesek gyanúja szerint Harryék kanadai otthonát, ahol az idejük nagy részét töltik majd, szintén az adófizetők pénzéből vették. Ráadásul a teljes anyagi függetlenség nem is valósulhat meg, hiszen csak a királyi kincstárról válnak le, Károly herceg a továbbiakban is támogatja őket, ahogy Vilmost és Katalint. Illetve a sussexi hercegi család védelmét továbbra is a palota finanszírozza, közpénzből.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?