SZTÁRDZSÚSZ

A karantén alatt is anyagilag támogatta zenészeit Tóth Vera

Az énekesnő szerint nem minden a pénz, de ha van, legalább segíthet vele.
  • Szerző: angie

Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra is egyike volt annak több mint 150 előadónak, akik felléphettek a kormány által több milliárd forinttal támogatott raktárkoncerten. Az erről készült felvételeket pedig szeptember közepe után lehet megnézni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Markovics Gábor

Az énekesnő fontosnak tartja, hogy zenekara és háttérmunkásai mindig biztonságban érezzék magukat, nem hagyja, hogy a vírus okozta nehéz helyzetben kiszolgáltatottak legyenek. Szükség esetén a karantén alatt anyagilag is támogatta őket és a raktárkoncerttel is ez volt a legfőbb célja. Vera a -nak elmondta, van, ami még a pénznél is fontosabb.

Fotó: Markovics Gábor

„A karantén alatt megkértem a zenészeimet, szóljanak, ha valami nagy baj van. Nem vagyok milliomos, de azért vannak olyan tartalékaim, amiket – ha valaki azt mondja, hogy vészhelyzet vanmeg tudok osztani. A pénz nem annyira fontos nekem, mint az emberek, akiket szeretek. Fontosnak tartom, hogy bármilyen lehetőséget kap az énekes, ne ő rakja el a nagy pénzt, hanem ossza szét a zenekari tagok között. Érezniük kell, hogy biztonságban vannak velem és megbízhatnak bennem, számíthatnak rám. Ez az, ami manapság nagyon hiányzik a zenészeknek” – jelentette ki Tóth Vera, aki többek között emiatt is örömmel vette, hogy felléphetett a zenészeket és háttérmunkásokat megsegítő raktárkoncerten. Kicsit még nosztalgiázni is tudott az énekesnő.

Fotó: Markovics Gábor

„Ritkán van olyan, hogy ilyen profi körülmények között lehet fellépni, amikor minden körülötted forog. A mindennapokban ez nem így van, mindent magunknak teremtünk elő: magamnak készítem el a sminkemet a frizurát, saját technikánkat, technikusunkat visszük. A raktárkoncerten ez más, kicsit olyan Megasztár időszakbeli érzésem volt. Nagy megtiszteltetés, hogy gondoltak rám, de a legfontosabb, hogy ez a támogatás most nagyon kell. A zenekar a mi háttéréletünk. A raktárkoncerttel 25 embernek tudtam segíteni. Ezért hívtam big bandet, de a saját kvartettemet is segítem. A lényeg, hogy minél több zenész kapjon a támogatásból” – tudtuk meg az énekesnőtől, aki a kényszerpihenő alatt sok mindent átértékelt, így komoly elhatározásra jutott. A jövőben még jobban ráfekszik arra, hogy a legmagasabb nívójú rendezvényeken lépjen fel formációival. Tizenhat év munkája van a koncertekben, abban, hogy minőséget szolgáltasson.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?