LELKIZŐ

Szikora Robi: Már tíz éve éreztem, hogy le kellene állni egy kicsit

Robi kihasználja az önkéntes karantén adta kényszerszünetet arra, hogy behozza a lemaradásokat és egy kicsit elcsendesedjen...
  • Szerző: Buster

Az R-GO frontembere köztudottan mélyen vallásos ember, így ő, sok millió hívővel együtt Istenben keresi a kapaszkodót a koronavírus-világjárvány idején is. Szikora Robi most főleg az online istentiszteleteket követi, hiszen abban a templomban, ahová minden nap járt, most nem tartanak miséket. A zenészlegenda mindemellett kihasználja az önkéntes karantén adta nyugalmi időszakot, amire már nagy szüksége volt.

Fotó: Szikora Róbert

Krisztus első mondta a feltámadása után ez volt a tanítványaihoz: Ne féljetek! Ez a mondta talán az egyik legfontosabb üzenet a keresztényeknek, amit ezekben a nehéz napokban is érdemes megfogadni. Ha Isten velünk van, ki lehet ellenünk? No, persze a koronavírus most ellenünk van, de ettől nem szabad rettegni, mert félelemben nem lehet élni. Mindent be kell tartanunk, amit Müller Cecília mond, és ha így teszünk, épen és egészségesen vészelhetjük át ezeket a heteket”

- kezdte lapunknak a közelgő Eucharisztikus világkongresszus arcának is megválasztott előadó, aki a bezártság ellenére is igencsak termékeny időszakot tudhat maga mögött.

„Az az igazság, hogy már tíz éve motoszkál bennem a gondolat, hogy egy kicsit lenyugodjak, befelé forduljak és utolérjem magam a rengeteg elmaradásomban. Most, ha kényszerűségből is, de ez megtörténik. Sok olyan könyv van, amit szeretnék elolvasni és a fiókban ott lapul több tucatnyi dalkezdemény is, amit most befejezhetek. Ennek a „leállásnak” számomra az a tanulsága, hogy nem kell folyton nyüzsögni és ott lenni mindenhol. A világ nem áll meg, ha egy picit kivonjuk magunkat a folytonos rohanásból”

- fejtette ki lapunknak Szikora Róbert.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?