Létrehozva: 2021.06.02.

Hatalmas siker: Májusban is a TV2 Csoport nyert

Az év első négy hónapjához hasonlóan, 2021 májusában is a TV2 Csoport csatornáit választotta a legtöbb néző.

Szerző Ripost

Kiemelkedő siker, hogy a tévék versenyében idén minden hónapban a TV2 lett a legnézettebb csatorna a 18-49 évesek körében.

Fotó: TV2

Az év első 4 hónapját követően májusban is első számú csatorna lett a TV2 a 18-49 éves korcsoportban 9,5%-os közönségaránnyal, így 0,8 százalékponttal utasította maga mögé a második helyen végző RTL Klubot.

Az esti idősávot megelőzően, hétköznap kora délutánonként jó eredményekkel büszkélkedhet a TV2, hiszen májusban is sokan követték figyelemmel a telenovellák hőseinek fordulatos életét. Elsőként a májusban debütáló délután fél háromkor kezdődő Derült égből apa című sorozattal találkozhatnak a nézők, ami átlag 10,1%-os nézői részedéssel szép eredményt ért el a 18-59 éves korcsoportban. Az utána következő idősávban futó Az én lányom május közepén a végéhez ért, és a sorozat 92 epizódja a korcsoportban átlagosan 12,2%-os közönségarányt mondhatott magénak, amivel messze felülmúlta az RTL Klub azonos idősávját (3,9%).

Helyette A nagykövet lánya című telenovella került a képernyőre, ami hasonlóan sikeres a 18-59 évesek körében, hiszen májusban átlagosan a nézők 13,3%-a választotta, 8,6 százalékponttal többen, mint az RTL Klub azonos idősávját. Végül a telenovellatrió harmadik tagja, a 16 óra 50 perckor kezdődő A bosszú csapdájában, 2021-ben hónapról hónapra egyre nagyobb nézői részesedést mondhatott magáénak, és a májust 13,0%-os átlag közönségaránnyal zárta a 18-59 évesek körében, amivel ez a műsor is magasan felülmúlja az RTL Klub azonos idősávját (6,9%).

A főműsoridőben is történtek változások, hiszen újra képernyőre került a Mintaapák hétköznap esténként 19 óra 40 perces kezdéssel, amit a harmadik évad végéhez közeledő Exatlon Hungary követ.

Exatlon Hungary (Fotó: TV2)

A nézőkért folyó versenyben az este 6 órakor kezdődő Tények jól teljesített, májusban a 18-49 évesek körében átlagosan 15,4%-os közönségarányt ért el, amivel az idősáv legnézettebb műsora lett. A teljes lakosság körében átlagosan 20,9%-os közönségaránnyal büszkélkedhet, azaz átlagosan 634 ezer nézőt ültetett a tévékészülékek elé. A Tények Plusz is szép eredményeket ért el a hónapban, a teljes lakosság körében átlagosan a nézők 15,1%-a választotta, ami közel félmilliós (496 ezer) nézettséget jelentett.

Fotó: TV2

A TV2 hétköznap reggeli műsorai szinte már klasszikusnak számítanak, hiszen a Mokka és a Mokkacino folytatva a 2021-es év korábbi hónapjainak trendjét, májusban újra az idősávjuk legnézettebb műsorai lettek mind a három fő korcsoportban (A4+, A18-59, A18-49). A Mokkát a 18-59 évesek körében átlagosan a nézők 16,8%-a választotta, ezzel szemben az RTL Klub azonos idősávját csupán 8,7%, sőt a 18-49 évesek körében az idei év legmagasabb havi átlag közönségarányát érte el, 17,7%-ot, így 9,4 százalékponttal utasította maga mögé a fő konkurens azonos idősávját (RTL Klub: 8,3%).

A TV2 Csoport májusban is piacvezető lett mind a három kiemelt korcsoportban, átlagosan a 18-59 éves nézők 22,7%-át, a 18-49 éves nézők 22,2%-át és a 4 éves vagy annál idősebb nézők 24,9%-át nyerte meg magának.

A májusi eredményeihez nagyban hozzájárultak a csoport filmcsatornái is. Mindamellett, hogy a 18-59 évesek körében a Mozi+ lett a legnézettebb kábelcsatorna, a Mozi+ és a Moziverzum együtt a hónapban 5,1%-os közönségarányt tudott elérni a 18-59 évesek körében.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

A legkeletibb magyar település egy nem létező országban található

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

travelo.hu

Két újabb szörnyű buszbaleset történt

ripost.hu

Mindenki csak találgat: döbbenetes dolgot fedeztek fel a Google Maps-en

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Megtörte a csendet Kamilla királyné: ezt árulta el a rákbeteg Katalinnal kapcsolatban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

Íme a magyar Elvis Presley: „Nem vagyok imitátor, én énekes vagyok”

SHOWBIZ

Emlékszel még a Két pasi meg egy kicsi gyereksztárjára? Sokkoló fotók láttak napvilágot róla

SHOWBIZ

Ez ám a megtiszteltetés: Bangó Margit közös dalra hívta Curtist

SHOWBIZ

Nagy bejelentést tett Ördög Nóra – aztán jött a hideg zuhany

SHOWBIZ

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja