SHOWBIZ

Szörnyű hírt kaptunk reggel: váratlanul elhunyt a népszerű zenész

Testvére, a Kiss tagja jelentette be, hogy elhunyt Bob Kulick gitáros legenda.
  • Szerző: Ripost

Meghalt Bob Kulick gitáros legenda, aki olyan előadókkal és zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Motörhead, a Meat Loaf, a KISS, a W.A.S.P., Michael Bolton, Alice Cooper, Lou Reed vagy Paul Stanley.

Halálhírét öccse, a KISS-ből ismert Bruce Kulick jelentette be a közösségi oldalán.

Mély fájdalommal tudatom, hogy a bátyám, Bob Kulick elhunyt. A zene iránti szeretetét és a zenészi, valamint produceri tehetségét örökké ünnepelni kellene. Tudom, hogy már egy békésebb helyen van a szüleimmel együtt és olyan hangosan játszik a gitárján, amilyen hangosan csak lehet.

Bob Kulick 1972-ben meghallgatáson volt a KISS-nél, és ugyan nem ő lett a banda gitárosa, hanem Ace Frehley de a későbbiekben rendre kisegítette a zenekart. Játszott az Alive II stúdiódalaiban, szólózott a Killers és a Creatures Of The Night albumokon, az Unmasked lemez Naked City dalában társszerző volt, Paul Stanley 1978-as szólólemezén is játszott, majd egy évtizeddel később Paul szólóturnéján is gitározott. A testvérét is ő ajánlotta be a KISS-be.

Bob Kulick a W.A.S.P. két lemezén – The Crimson Idol és Still Not Black Enough is gitározott, de csak a stúdiómunkákban vett részt, turnéra nem ment a zenekarral.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?