SHOWBIZ

Raktárkoncert – Ganxstáék: A Kartel elpusztíthatatlan – Videó

Huszonöt éves jubileumát ünnepli a Kartel, amelynek tagjai a karantén alatt otthon malmoztak. Nem csoda, hogy színpadra éhesen érkeztek a raktárkoncert-sorozat fellépésére.
  • Szerző: Ripost

Ganxsta Zolee és a Kartel minden idők egyik leg­népszerűbb bandája, amely ezúttal a raktárkoncert-sorozat színpadán zenélt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Gansxta Zolee és a Kartel raktárkoncert
Fotó: Móricz István
Bors

Nagyon hálásak vagyunk, hogy itt játszhatunk, bár furcsa, hogy nincsen közönség. Kicsit kellemetlen, de mivel profik va­gyunk, természetesen megoldjuk ezt is – mondja Ganxsta Zolee, akinek azonban nem teljesen szokatlan a helyzet, a Kartel alakulásakor ugyanis volt, hogy egyetlen ember előtt léptek fel.

  • A Lounge Group jóvoltából már a raktárkoncertek nyilvánosságra kerülését megelőzően számos értékes tartalom válik elérhetővé a kulisszák mögül. A raktarkoncert.hu honlapra és a vonatkozó közösségi média oldalakra folyamatosan kerülnek fel a színfalak mögötti pillatanok képei és a fellépőkről szóló exkluzív fotós, hangos és mozgóképes információk.

– Öt haknink volt egy nap, hajnali háromkor estünk be egy vidéki diszkóba, felmentünk a színpadra, köszöntöttük volna a rajongókat, de csak egy néni volt ott, aki takarított. Azt is nekünk háttal – emlékszik vissza nevetve a rapper.


Gansxta Zolee és a Kartel raktárkoncert
Fotó: Móricz István
Bors

A rapper és csapata a nehéz helyzetben minden lehetőséget megragad a zenélésre, így most sem volt kérdés, hogy Big Daddy Lacával és Siska Finuccsival együtt elfogadja a felkérést a raktárkoncertre.

A karantén alatt nem volt lehetőségünk játszani, úgyhogy kénytelenek voltunk azt csinálni, amihez a legjobban értünk: otthon ültünk és malmoztunk. Egyébként amikor kitört a világjárvány, egy egész napig nem tudtam aludni


Gansxta Zolee és a Kartel raktárkoncert
Fotó: Móricz István
Bors

– viccelődik Ganxsta. Kalmár László, azaz Big Daddy Laca már nehezebben élte meg a kényszerszünetet. – Bevallom, 52 évesen picit megrettentem, hogy megáll az életem. Nagyon hiányzott már a zenélés, ráadásul huszonöt éves jubileumi évünk van idén, amivel az eget is lekaszáltuk volna, de úgy alakult, hogy az ég kaszált el minket – panaszolja Laca, aki ennek ellenére bizton állítja, hogy a Kartel elpusztíthatatlan.


Gansxta Zolee és a Kartel raktárkoncert
Fotó: Móricz István
Bors

Volt már lejtmenet a zenekar életében, hiszen huszonöt év alatt nem lehet állandóan a csúcson lenni, de Zolival olyan dolgokat túléltünk már, hogy minket sem elpusztítani, sem szétszakítani nem lehet.

Applikáció segítségével látható

A raktárkoncert-sorozat a kormány 5,3 milliárdos mentőcsomagja a világjárvány miatt bajba jutott hazai zenei ipar számára. A nézők nélküli helyszínen az egyik divízióban olyan népszerű előadók és zenekarok kapnak fellépési lehetőséget, mint Caramel, Keresztes Ildikó, Balázs Fecó, Demjén Ferenc, Zorán, az Edda vagy a Neoton. A legnagyobb hazai sztárokból és befutott fiatal tehetségekből álló programsorozatot Rózsa István producer fogja össze. A fellépésekről készült felvételeket online közvetítésen keresztül, az ingyenes MindiGo applikációt letöltve láthatják a nézők.

  • A Lounge Group a koncertek vizuális világának kialakítása mellett az elkészülő koncertfelvételek technikai véglegesítésében is szerepet vállal.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?