SHOWBIZ

Exkluzív interjút adott Palik László, így tervezi a jövőjét

 A műsorvezető nyolc év pihenő után tért vissza a képernyőre az Exatlon házigazdájaként, most pedig egy újabb sportrealityben bizonyíthat.
  • Szerző: RIPOST

Október hetedikén, hétfőn indul Palik László legújabb műsora, a Fuss család, fuss!. A műsorvezető az Exatlon hatalmas sikere után egy újabb nagyszabású sportrealityben tér vissza a képernyőre. Az új formátumban négyfős családok küzdenek meg a 10 millió forintos fődíjért, ám a csapatok különleges segítséget is kapnak az erőt próbáló verseny során. A Fuss család, fuss! alatt minden családot egy edző támogat a felkészülésben, hogy minél közelebb kerülhessenek a főnyereményhez. Palik László a -nak adott interjút a műsor forgatásáról, és arról, mi a legfontosabb számára a televíziózásban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László / Ripost

: A Exatlon után egy újabb sportreality házigazdája lesz. Mi a véleménye a Fuss család, fuss!-ról ?

Palik László: Én ezt a műsort egyszerűen imádom! Az ötlet megszületésétől kezdve az utolsó képkockáig szeretem. Az összes sejtje itt mozog bennem. Itt mindent lát majd a néző, fájdalmat, örömöt, bánatot, békét, haragot. Napi küzdelem van, szó szerint harc.

: A sajtótájékoztatón kaptunk ízelítőt a műsorból. Elégedett volt azzal, amit látott?

P.L.: Nem lehet véleményem. Méghozzá azért, mert szerintem a műsorkészítők lehetőségei az adás végén, a főcímnél véget érnek, és ezért soha nem minősítem a saját termékeinket. Ez a nézők kizárólagos joga, hisz náluk van a távirányító.

: Mindig hangsúlyozza, hogy a nézettség a fő szempont a műsorok készítése során. Miként befolyásolja, ha jobb, vagy éppen rosszabb statisztikát kap kézhez?

P.L.: Hetedikén kezdődik el a sorozat, de én, mint a messiást, úgy várom a nyolcadika reggelt, amikor meglátom a nézettségi görbét. Már az Exatlon előtt is azt mondtam, hogy én csak a nézettség miatt kezdtem újra televíziózni. Ha a nézőért folytatott versenyben jól szerepelünk, akkor én nagyon lelkesen tévézem, de ha nem, akkor azt kérdés nélkül elfogadom és ott meg kell értenem, hogy a nézők már nem azt akarják, mit én képviselek. Én addig fogok műsort készíteni, amíg az embereket érdekli az, amit csinálok, és ebben a versenyben hasznot tudok hajtani a csatornának, ahol dolgozom. Abban a pillanatban, ha ez másként lesz, nekem azt el kell fogadnom és abba kell hagynom ezt a munkát.

Fotó: Sulyok László / Ripost

: Milyen volt együtt dolgozni az edzőkkel és a családokkal?

P.L.: Nem szabad túlértékelni a televíziósok szerepét. Mi kísérők vagyunk. Megteremtjük a körülményeket, a környezetet, és utána ezt dokumentálni kell, kísérni az ő életüket. Ettől függetlenül mindegyikőjüket imádom. Akár az edzőkről beszélünk, akár a családokról. Én végignéztem a pálya széléről, ahogy nevetnek, sírnak, szenvednek vagy éppen örülnek. Ahogy az Exatlonnál is, itt is egy idő után olyanok, mintha a gyerekeim lennének. Nagyon szeretem őket.

: Hogyan készült a forgatási napokra?

P.L.: Ugyanúgy készültem, ahogy az Exatlon forgatására is. Napi sporttal. Egy ilyen műsor felvétele ugyanis nemcsak a résztvevő családoknak, hanem a stáb összes tagjának kihívás, és megfeszített munka, amihez kell az állóképesség, kondíció és koncentráció, amit én a napi sportból nyerek.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legfinomabb diós és mákos bejgli
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?