SHOWBIZ

Mindent tönkretett a koronavírus: kiderült, mennyit bukik a magyar zenei piac

Az előadókat egyenként is több millió forintos veszteség éri, összességében pedig olyan nagy a baj, hogy évekbe telhet, míg helyreáll a rend.
  • Szerző: ripost

Csaknem az egész idei nyarat keresztülhúzta a koronavírus-járvány. Idén elmarad a fesztiválok nagy része, és mivel tilos az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket megtartani, a koncertek, és így az előadóművészek is nagy bajba kerültek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

„A sofőrök, roadok, háttéremberek eddig sem kerestek vagyonokat, de most többségüknek kenyérre sem telik már. Ez az iparág letérdelt, és kapott a vírustól egy fejlövést. Előadónként is többmilliós bevételkieséssel kell számolni, de az iparágban legalább 50 milliárdnyi a bukás, és szerintem még évekbe telik, mire ez a szakma feláll ebből, de már nem lesz semmi sem olyan, mint korábban” - mondta el a Blikknek Posztobányi Andor koncertszervező.

Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere maga is sok bevételtől esett el.

„Borzalmas a mostani helyzet. A zenei élet, a koncertezés tavasszal indul be igazán, de ezt most keresztülhúzta a vírushelyzet, csak júniusig úgy harminc koncertet buktam el” – fogalmazott a népszerű zenész.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?