SHOWBIZ

Levetítették a Holnap tali! utolsó részét!

Különleges eseményre készült a Pesti Magyar Színház és a közmédia vasárnap este, ugyanis a teátrumban, az évad utolsó Sun City címû musical előadása után levetítették a közmédia Holnap tali! címû websorozatának évadzáró musicalepizódját.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap este, a Pesti Magyar Színházban vetítették le a Holnap tali! évadzáró részét. A teátrumban, az évad utolsó Sun City című musical előadása után levetítették a közmédia Holnap tali! című websorozatának évadzáró musicalepizódját.

"A sorozat producere, Kirády Attila megkérdezte, hogy megrendezem-e az utolsó részét az évadnak. Azt feleltem, hogy boldogan, ha ebből csinálunk egy szűk egyórás musicalfilmet" - fejtette ki a sorozat alapján készült Sun City musicalt is rendező Szente Vajk. 

Mint elmondta, az ifjúsági történet szereplői éppen az érettségire készülnek és mivel ez egy realisztikus cselekmény, idegenül hatott volna, ha a fiatalok hirtelen énekelni kezdenek.

Ezért ki kellett valamit találni, ami elrugaszkodik a valóságtól. Az érettségit és az évzárót követően a fiatalok ebben a részben arról kezdenek fantáziálni, hogy milyen lesz az életük 10 év múlva.

"Egyszer csak átkerülünk 2028-ba, a két főszereplő esküvőjére, ahol az egész epizód játszódik majd ármánnyal, fordulatokkal, szerelemmel és humorral fűszerezve" - árulta el a rendező. Hozzáfűzte: ez már egy olyan helyszín, ahol könnyen megszólalhat a zene.

Szente Vajk elmondta azt is, hogy a prózai jelenetek egy-egy dalba futnak majd ki, de alapvetően a cselekmény és egy egészen egyedi képi világ határozza meg az évadzáró epizódot.

A különleges filmben felcsendülő dalok a Sun Cityből is ismert nóták lesznek, amelyeknek szövegét Szente Vajk írta Johnny K. Palmer dalaira, a koreográfiákat pedig a színpadi műhöz hasonlóan Túri Lajos Péter alkotta meg.

A rendező elmondta, hogy a Pesti Magyar Színházban az évad utolsó előadását a szokásokhoz híven egy közönségtalálkozó követi majd, ezután vetítik le a sorozatban és a Sun Cityben is szereplő művészek és az alkotók jelenlétében az évadzáró részt, amelyet az internet közönsége júniusban láthat.

A vasárnapi vetítés moderátora Fodor Imre lesz, akit a Petőfi TV Én vagyok itt című műsorából ismerhet a közönség.

A Holnap tali! a közmédia websorozata, amely az M2 Petőfi Tévén is látható péntek esténként. A sorozatból a Magyar Színház történetének első popmusicalje készült el, a főszerepben Csonka Andrással, Tóth Angelikával, Pásztor Ádámmal és a Holnap tali! sorozat szereplőivel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?