SHOWBIZ

Kínos botrány, érvénytelenítették az Eurovíziós Dalverseny eredményeit!

Mindezt Jon Ola Sand, a verseny igazgatója jelentette be egy közleményben. Elszámolták a pontokat, fatális hiba történt, ami sok mindent megváltoztatott.
  • Szerző: ripost

Érvénytelenítették az Eurovíziós Dalverseny pontjait, ugyanis a zsűripontok megadásánál fatális hiba történt. Mindezt Jon Ola Sand, az Euvovízió igazgatója jelentette be egy közleményben, melyben azt írja, emberi mulasztás miatt kellett újraszámolni a pontokat.

Ezt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) is megerősítette. A hiba nincs hatással a győztesre, illetve a legjobb négy helyezettre sem, ám a többi helyezést korrigálni kellett.

Fehéroroszország rossz zsűripontokat adott: az általuk ítélt legjobb 10 produkció helyett a legrosszabb tízet értékelték, így például Izrael hibásan kapott pontokat, mert azt Máltának akarták odaítélni. Az új ponttábla szerint Svédország és Norvégia is helyet cserélt, Ciprus javított, és Málta, Albánia, San Marino, Fehéroroszország, Szlovénia, Franciaország és Észtország is más helyre került.

A legnagyobb veszteség azonban Észak-Macedóniát érte: a döntőn Svédország csatározott Hollandiával az első helyért, pedig a pontok újraszámolása után kiderült, hogy nem Svédország, hanem Észak-Macedónia nyerte a zsűriszavazást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?