SHOWBIZ

Hujber Ferenc a nyomozás ellenére is bizalmat kapott

Kilenc év után, idén nyáron folytatják a legendás Valami Amerikát. A Herendi Gábor jegyezte mozi harmadik részét 35 napon át forgatják majd.
  • Szerző: Buster

A producer-rendező összehívta a régi gárdát, sőt még Hujber Ferencet sem hagyta ki… A Valami Amerika 2002-ben hódította meg először a hazai mozinézőket, majd 2008-ban elkészült a három testvér és az amerikai producer történetének második része, most júniusban pedig újra a kamerák elé áll Pindroch Csaba, és Szabó Győző is, hogy tovább bonyolítsák a szálakat. Hujbernek biztosan jót tesz majd a 35 naposra tervezett forgatás, hiszen a színész számára nem volt éppen egyszerű az elmúlt időszak.

Először a Mokkában okozott némi botrányt vallási kinyilatkoztatásaival, majd egy hangos veszekedés után kényszerítés gyanújába keveredett és kiderült, hogy megromlott kapcsolata feleségével és gyermekei anyjával. A nyomozás még folyik, így Hujber számára felüdülést jelentenek majd a munkával töltött napok. Különösen fontos üzenet lehet számára, hogy a rendező számít rá a sorozatos botrányok ellenére is.

2002-ben több mint félmillió néző volt kíváncsi Herendi Gábor bemutatkozó nagyjátékfilmjére, ami óriási ugrás volt az időszak átlag nézőszámához képest. A Valami Amerika máig ott van a 90-es évek óta készült magyar filmek nézettségi toplistájának harmadik helyén. Ugyanakkor csak Herendi Gábor kitartásán múlott, hogy lett valami az ötletéből, ugyanis első körben az akkori pénzosztó szerv, az MMA visszadobta a forgatókönyvet.  

Az akkoriban reklámfilmesként ismert producer felhasználta kapcsolatait és összekalapozta a forgatási költségeket, de az utómunkára már nem maradt pénz. Végül egy VHS kazettán adta be a nyersen vágott filmet, ami már megnyitotta a pénzcsapot. Eleinte Szabó Győző volt az egyetlen biztos pont a szereplőlistában, ugyanis Herendi eleve rá írta Ákos karakterét.

A többi színészt hosszú válogatási folyamat során találták meg.
Az első rész legszórakoztatóbb karaktere kétség kívül Schütz Ila volt, bár a rendező eredetileg Eszenyi Enikőnek, később pedig Tábori Nórának szánta a véletlenül „betépő” takarítónő szerepét. Ila még arra is hajlandó lett volna, hogy kipróbálja a füvet, hogy hiteles legyen a jelenetben. A második rész szintén hatalmas sikert hozott. 448 ezer nézőt ültetett be a mozikba, amivel a nyolcadik helyen áll a hazai filmek sikerlistáján.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?