SHOWBIZ

Gyereksztárként ismeri ma is az ország - így néz ki ma!

Az utcán elmennél mellette.
  • Szerző: KAM

Minden iskolás egy szőke kisfiúként ismeri.

Gyerekszínészként indult a karrierje, lassan ötven éve ismerte meg az ország és azóta iskolások százezrei nőttek fel az ő csodálatos alakításán. Ma már lakberendezőként dolgozik, és az utcán mindenki elmegy mellette.

Molnár Ferenc fantasztikus regényéből, A Pál utcai fiúkból 1969-ben film is készült, amit azóta is évente többször vetítenek. 

Nem csoda! Aki olvasta a regényt, az a filmet is látni akarja, sőt, az iskolások egy része a kötelező olvasmány helyett ez utóbbival próbálja megúszni a dolgozatot.

A vörös ingesek, Boka, Áts Feri és Geréb mellett természetesen a központi szereplő Nemecsek Ernő, akinek a története, majd tragikus halála számos tanulsággal vértezi fel a fiatalokat.

Azt azonban csak kevesen tudják, hogy noha a filmet Magyarországon forgatták, és számos magyar színész, köztük Törőcsik Mari is szerepelt benne, a filmben szereplő gyerekek többsége angol. Angolul is forgattak, s csak később szinkronizálták őket.

Nemecsek Ernő szerepét Anthony Kemp kapta, aki ezt követően már csak néhány filmben kapott szerepet, majd pályát váltott. Ma lakberendezőként dolgozik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?