Létrehozva: 2020.02.08.

Ezekre az Oscar-pillanatokra örökké emlékezni fog a világ

Az eddigi 91 gála alatt akadt bőven emlékezetes pillanat, de néhány beszéd, ruha és jelenet kiemelkedik a többi közül.

Szerző The_M

Az Oscar-gála a filmes szakma és a sztárvilág legnagyobb eseménye, amit azok is figyelemmel kísérnek, akik nem megszállott filmfogyasztók. Minden évben nagy visszhangot váltanak ki a nyertesek, a vesztesek, a ruhák és a történések. Az elmúlt 91 díjátadó legérdekesebb pillanatait szedtük össze az idei gála előtt.

Fotó: www.prodimedia.hu

1969 – Katharine Hepburn és Barbra Streisand ugyanannyi voksot kapott a legjobb színésznő kategóriában, így mindketten megkapták a díjaikat. De Streisandnak mégsem kellett a reflektorfényen osztoznia, ugyanis Hepburn nem ment el a gálára. Ahogyan a másik 3 Oscarját sem vette át soha.

1973 – Marlon Brando úgy gondolta, hogy maga helyett egy őslakos indáin hölgyet küld el a gálára, aki fel is ment a színpadra átvenni Brando szobrát A keresztapáért. De köszönőbeszéd helyett kemény politikai dolgokat fogalmazott meg a pódiumon.

Fotó: www.profimedia.hu

1985 – Sally Field a Hely a szívembenért megkapta második Oscarját, és egy szép hosszú beszédet mondott. Ám az egészből csak két mondatra emlékszik mindenki, amit máig rendszeresen a színésznő után kiabálnak. „Ti szerettek engem. Ti tényleg szerettek engem!”

1988 – Cher terve, hogy énekesnőből elismert színésznő legyen, itt vált valóra. A Holdkórosokért megkapta az áhított Oscarját. De mégsem a tehetségétől volt hangos az este, hanem az átlátszó ruhájától, ami szinte semmit nem takart a testéből.

Fotó: www.profimedia.hu

1989 – Sigourney Weaver ebben az évben a legjobb színésznő és a legjobb női mellékszereplő kategóriában is versenyben volt. De egyikben sem nyert, méghozzá a menedzsere és a producerei agresszív lobbija miatt. A Filmakadémia tagjainak párnákat, bögréket, tortákat, virágcsokrokat küldözgettek a színésznő arcképével díszítve. A tagoknak annyira elegük volt az ajándékokból, hogy senki nem szavazott Weaverre. Ezzel ő lett az egyetlen színész, aki adott évben két jelölésből egyet sem nyert meg. Lehet, hogy Scarlett Johansson lesz a második az idei gála után.

1994 – Tom Hanks lett a legjobb férfi főszereplő a Philadelphia – Az érinthetetlen című filmmel, aminek egyedül egykori drámatanára nem örült. A színész ugyanis neki is köszönetet mondott, mint kiváló meleg férfinak, aki inspirálta a forgatás alatt. Az említett úr azonban egészen addig a családja előtt nem vállalta fel másságát, vagyis Hankstől tudták meg.

2001 – A Táncos a sötétben című film főcímdaláért Björk megkapta eddigi egyetlen Oscar-jelölését. A gálán egy halott hattyúval a testén jelent meg, ami máig a legborzasztóbb Oscar-ruha.

Fotó: www.profimedia.hu

2002 – Halle Berry lett az első – és máig az utolsó – afroamerikai nő, akit a legjobb színésznőnek választottak. Ez a tény olyan érzelmeket hozott elő Berryből, hogy több millió néző zokogott vele együtt a tévé előtt.

2013 – Jennifer Lawrence elesett a színpadra menet, így a köszönőbeszéde is élete legkínosabb pillanatáról szólt, és nem élete legszebb pillanatáról.

Fotó: www.profimedia.hu

2014 – John Travolta nagyon lelkesen felkonferálta az év egyik legnagyobb slágerének előadóját, Adele Dazeemet. Ám ilyen ember nem létezik, Travolta egyszerűen nem tudta megjegyezni a Jégvarázs főcímdalát éneklő Idina Menzel nevét.

2017 – Faye Dunaway és Warren Beatty fejben az öltözőben maradtak, ezért a Kaliforniai álom című musicalt jelentették be a legjobb film nyerteseként. Majd mikor már az egész stáb a színpadon ünnepelt, jöttek a szervezők, és helyesbítettek. A Holdfény volt az igazi győztes.

2019Glenn Close hetedik alkalommal távozott üres kézzel az Oscarról. Ezzel ő a rekorder a színművészek között.

Szerző The_M

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten is

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

mandiner.hu

Félelmetes fejlemények: megvannak az oroszok lengyel célpontjai

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Mandula Ádám szabadulása után a magánéletéről vallott

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

SHOWBIZ

Vámos Erika eltűnt, most elárulta, mi történt vele

SHOWBIZ

El se hiszed, hogy néznek ki ma a Szívtipró gimi sztárjai - galéria

SHOWBIZ

Itt a vége: a Házasság első látásra Petrája lehúzta a gyűrűjét a vécén a házasságával együtt - videó