SHOWBIZ

Ezekre az Oscar-pillanatokra örökké emlékezni fog a világ

Az eddigi 91 gála alatt akadt bőven emlékezetes pillanat, de néhány beszéd, ruha és jelenet kiemelkedik a többi közül.
címkék:
  • Szerző: The_M

Az Oscar-gála a filmes szakma és a sztárvilág legnagyobb eseménye, amit azok is figyelemmel kísérnek, akik nem megszállott filmfogyasztók. Minden évben nagy visszhangot váltanak ki a nyertesek, a vesztesek, a ruhák és a történések. Az elmúlt 91 díjátadó legérdekesebb pillanatait szedtük össze az idei gála előtt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: www.prodimedia.hu

1969 – Katharine Hepburn és Barbra Streisand ugyanannyi voksot kapott a legjobb színésznő kategóriában, így mindketten megkapták a díjaikat. De Streisandnak mégsem kellett a reflektorfényen osztoznia, ugyanis Hepburn nem ment el a gálára. Ahogyan a másik 3 Oscarját sem vette át soha.

1973 – Marlon Brando úgy gondolta, hogy maga helyett egy őslakos indáin hölgyet küld el a gálára, aki fel is ment a színpadra átvenni Brando szobrát A keresztapáért. De köszönőbeszéd helyett kemény politikai dolgokat fogalmazott meg a pódiumon.

Fotó: www.profimedia.hu

1985 – Sally Field a Hely a szívembenért megkapta második Oscarját, és egy szép hosszú beszédet mondott. Ám az egészből csak két mondatra emlékszik mindenki, amit máig rendszeresen a színésznő után kiabálnak. „Ti szerettek engem. Ti tényleg szerettek engem!”

1988 – Cher terve, hogy énekesnőből elismert színésznő legyen, itt vált valóra. A Holdkórosokért megkapta az áhított Oscarját. De mégsem a tehetségétől volt hangos az este, hanem az átlátszó ruhájától, ami szinte semmit nem takart a testéből.

Fotó: www.profimedia.hu

1989 – Sigourney Weaver ebben az évben a legjobb színésznő és a legjobb női mellékszereplő kategóriában is versenyben volt. De egyikben sem nyert, méghozzá a menedzsere és a producerei agresszív lobbija miatt. A Filmakadémia tagjainak párnákat, bögréket, tortákat, virágcsokrokat küldözgettek a színésznő arcképével díszítve. A tagoknak annyira elegük volt az ajándékokból, hogy senki nem szavazott Weaverre. Ezzel ő lett az egyetlen színész, aki adott évben két jelölésből egyet sem nyert meg. Lehet, hogy Scarlett Johansson lesz a második az idei gála után.

1994 – Tom Hanks lett a legjobb férfi főszereplő a Philadelphia – Az érinthetetlen című filmmel, aminek egyedül egykori drámatanára nem örült. A színész ugyanis neki is köszönetet mondott, mint kiváló meleg férfinak, aki inspirálta a forgatás alatt. Az említett úr azonban egészen addig a családja előtt nem vállalta fel másságát, vagyis Hankstől tudták meg.

2001 – A Táncos a sötétben című film főcímdaláért Björk megkapta eddigi egyetlen Oscar-jelölését. A gálán egy halott hattyúval a testén jelent meg, ami máig a legborzasztóbb Oscar-ruha.

Fotó: www.profimedia.hu

2002 – Halle Berry lett az első – és máig az utolsó – afroamerikai nő, akit a legjobb színésznőnek választottak. Ez a tény olyan érzelmeket hozott elő Berryből, hogy több millió néző zokogott vele együtt a tévé előtt.

2013 – Jennifer Lawrence elesett a színpadra menet, így a köszönőbeszéde is élete legkínosabb pillanatáról szólt, és nem élete legszebb pillanatáról.

Fotó: www.profimedia.hu

2014 – John Travolta nagyon lelkesen felkonferálta az év egyik legnagyobb slágerének előadóját, Adele Dazeemet. Ám ilyen ember nem létezik, Travolta egyszerűen nem tudta megjegyezni a Jégvarázs főcímdalát éneklő Idina Menzel nevét.

2017 – Faye Dunaway és Warren Beatty fejben az öltözőben maradtak, ezért a Kaliforniai álom című musicalt jelentették be a legjobb film nyerteseként. Majd mikor már az egész stáb a színpadon ünnepelt, jöttek a szervezők, és helyesbítettek. A Holdfény volt az igazi győztes.

2019Glenn Close hetedik alkalommal távozott üres kézzel az Oscarról. Ezzel ő a rekorder a színművészek között.

címkék:
És ezeket olvastad már?