Létrehozva: 2020.03.21.

A polgármester felszólította az RTL-t: Ne forgassanak „Pajkaszegen”

Áprilistól forgatta volna az RTL Klub A mi kis falunk legújabb évadát „Pajkaszegen”, ám az esztergomi polgármester, Hernádi Ádám szerencsére ezt megakadályozta. A politikus példamutató dolgot vitt véghez a koronavírus-járvány idején. Mivel tudja, hogy az emberi élet a legfontosabb, felszólította a csatornát: azonnal halasszák el a forgatást Pilisszentléleken.

Pajkaszeget, azaz Pilisszentléleket a turisták is imádják, amióta ott forgatják A mi kis falunk című sorozatot. Rengeteg tévénéző látogatta a körülbelül 350 fős települést, ám Hernádi Ádám felelősségteljes döntésének köszönhetően ennek mostantól vége, több okból is.

Az esztergomi polgármester első dolga volt egyeztetni az RTL Klub producerével, és felszólította a csatornát arra, hogy ne forgassanak a településen. Sőt, a politikus a turistaforgalmat is visszaszorította, hiszen a helyiek érthető okokból aggódnak, félnek a koronavírus-járványtól.

Fotó: Facebook

„Az egyik kereskedelmi csatorna Pilisszentlélek városrészünkben forgatja ”A mi kis falunk„ című sorozatát. A csatorna producerével egyeztettem, hogy a veszélyhelyzet idejére szüneteltessék a forgatást. Mivel a Pajkaszegként ismert helyszínt rengeteg érdeklődő keresi fel a sorozat indulása óta, ezért rendelkeztem a turistaforgalom korlátozásáról” – áll a polgármester Ripost-nak eljuttatott nyilatkozatában.

A Ripost elindult Pilisszentlélekre, ahol megbizonyosodtunk arról, Hernádi Ádám valóban komolyan veszi az óvintézkedéseket. Már a települést jelző tábla alatt találtunk egy figyelmeztető cédulát, ami nyomatékosan kéri: a bámészkodók, a turisták azonnal forduljanak vissza.

Fotó: Ripost

„Ha Ön turista, és ezt a szöveget olvassa, akkor az baj! Veszélyezteti az itt élők életét! Kérjük, azonnal menjen haza” – áll a papíron.

Továbbhajtva az is egyértelművé vált, hogy mindenki komolyan veszi a polgármester óvintézkedéseit. A faluba érve azt tapasztaltuk, hogy az utcák teljesen kihaltak voltak, a sorozatban szereplő Teca kocsmája is lehúzta a redőnyt. Biztonsági okokból.

Fotó: Ripost

Megtudtuk, a helyiek félnek, épp ezért nagyon fegyelmezettek, üdvözítőnek találták Hernádi döntését, és valahol örülnek is neki, hogy az RTL Klub stábja a jelenlegi helyzetben nem kavarja fel a falujuk nyugalmát.

Fotó: Ripost

„Áprilistól egészen októberig forgattak volna, de a járványhelyzet miatt le lett fújva az egész. Érthető, hiszen ez most egy nagyon komoly helyzet, ki tudja, mi lesz velünk” – mondta a Ripost-nak egy vendéglátós, aki tegnap még kinyitotta a sörözőjét, de csak nagyon kevés vendége volt. Az emberek inkább otthon maradnak.

Fotó: Ripost

Egy építkezésen dolgozó férfi további részleteket árult el a jelenlegi helyzetről.

„Idén még nem forgatott itt senki, de erre már nem is lesz lehetőség. Szombattól ugyanis egész Pilisszentléleket lezárják, senki nem jöhet be. Ez most semmiképp sem megfelelő időszak egy forgatásra, örülök, hogy ezt a polgármester úr is észrevette” – jelentette ki a férfi.

Nem ez volt az egyetlen döntés Hernádi Ádám részéről, amiről minden politikus példát vehetne. A polgármester a piacon is intézkedéseket tett, hiszen ott sok idősebb ember is megfordul, akik a legveszélyeztetettebb korosztályba tartoznak. Felvette az őstermelőkkel a kapcsolatot és csak azok számára adtak engedélyt az árusításra, akik csomagolt terméket vagy zöldséget és gyümölcsöt árusítanak. Emellett bezáratta az esztergomi sportcsarnokot, a művelődési és közösségi házakat, a játszótereket. Ezek az intézkedések mind-mind azt a célt szolgálják, hogy minimálisra csökkentsék az emberek személyes találkozásának számát.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

vg.hu

Ingatlan-kisajátítás: áll a bál Józsefvárosban – előkerült egy videó, ami mindent megváltoztat

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

mandiner.hu

„Ide hallgass, te Magyar Péter!” – Bayer Zsolt kemény üzenetet küldött Varga Judit exférjének

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

travelo.hu

Csodájára járnak a színpompás dunántúli völgynek, ahol azáleák virágoznak

ripost.hu

"Nagyon kemény..." - Tóth Andi hasonmása tarol a neten - Videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Ennek a 4 csillagjegynek pénzt és bőséget hoz a Bika hava

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Válása miatt kapott hideget-meleget Szabó Ádám felesége

SHOWBIZ

„Elkezdett flörtölni velem...” – kiakadtak Petrán a Házasság első látásra nézői

SHOWBIZ

Mesterséges intelligencia írt dalt Bochkor Gábornak

SHOWBIZ

Házasság első látásra: dönthettek a párok a válásról, mindenki ledöbbent a választásokon - videó

SHOWBIZ

Emlékszel még A klinika szereplőire? Így néz ki ma Udo, Elke nővér és Brinkmann professzor