SZTÁRDZSÚSZ

Schobert Norbi: Ébresztőt fújtam az utolsó utáni órában

Példátlan haragot generált Schobert Norbi vasárnap közzétett videója. Bár jót akart, de igen szerencsétlenül fogalmazta meg gondolatait
  • Szerző: Ripost

Ha egy hírességnek egymilliós követőtábora van, kétszer is meg kell gondolnia minden szavát, amit a nyilvánosság előtt kiejt a száján. Ezzel szembesülhetett Schobert Norbi is, amikor megfogalmazta gondolatait az elhízott nőkről, különös képen a hosszú ideje elhízott édesanyákról.

Fotó: Szabolcs László

Ezzel példátlan lavinát indított el és nem csak hétköznapi embereket, de hírességeket, politikusokat is arra sarkallt, hogy posztokban álljanak ki a megsértett édesanyák mellett, de az igazsághoz hozzátartozik, nagyon sokan meg is védték Norbit. Tisztában van vele, hogy becsomagolhatta volna véleményét, mégis bízik benne, hogy jó célt szolgált vele. Mint állítja: ő csupán a helytelen életmódra akarta felhívni a figyelmet, de ehhez át kellett ütni a falakat.

Fotó: Markovics Gábor

„Számítottam rá, hogy meg fogom kapni a magamét, bár igaz, hogy a visszhang mértéke meglepett. Mégis azt gondolom, hogy itt volt az ideje, hogy felvegyem komolyan felvegyem a küzdelmet az elhízással szemben, hiszen az nagyobb méreteket öltött ma Magyarországon, mint amekkora ellenállást kiváltottak a szavaim. Valakinek ezt fel kellett vállalnia és hiszem, hogy életeket mentek ezzel. Tudtam, hogy szó szerint a halálomat kívánják majd néhányan, de tenni kell az elhízás ellen. Éppen ezért üzenem az engem támadóknak: Élek, élni fogok és ezt az életet arra tettem fel, hogy felnyissam a zárt szemeket! Látom, mit generáltam a gondolataimmal és ez arra sarkall, hogy ha kell, a jövőben is ledobjak kommunikációs atombombákat a témával kapcsolatban”

- kezdte lapunknak Schobert Norbi.

Fotó: Markovics Gábor

„Én sajnálom azokat a nőket, akiket amiatt hagynak el, amit mondtam, de sajnos sok férfi (tisztelet a kivételnek) így működik. Ha tetszik, ha nem sajnos sok ilyen esetről tudunk. A nők mások. A nők szívvel szeretik a férfit még sokszor akkor is, ha fordított esetben a férfi hagyja el magát. De a férfinél sajnos előfordul, hogy “mással” gondolkodik. Én ezekért a nőkért mondom, amit mondok: ne adják fel, ne törődjenek bele egy pillanatnyi állapotba! Tudvalevő a nőkről, hogy százszor eresebbek, mint mi férfiak, igenis éljék meg azt, hogy jó bőrben, vannak, fittek, egészségesek. Ehhez nem kell feltétlenül drága fitnesz bérlet, hanem eltökéltségre van szükség. Akár otthon, akar oviba menet, akár amikor a gyerek alszik, mozogjon kicsit. Mert ha egy fitt nő, jobban érzi magát a bőrében, azt látja rajta a párja is és még jobban fogja esetleg kívánni…

– hangsúlyozza Norbi, aki azt állítja, őt a jó szándék vezérelte.

„Lehet, hogy sarkosan fogalmaztam, de azért, mert igenis sokan vannak, akik sajnos ilyen helyzetbe kerülnek, és hiszek abban, hogy a sport és a mozgás az mindenkinek és minden párkapcsolatnak jót tesz. Ébresztőt fújtam az utolsó utáni órában és ezt nem bánom… Csak így juthatott el az üzenetem, máskülönben csak legyint mindenki az elhízásra”

- jelentette ki a fitneszguru, aki hozzátette, tudja, hogy a stílusában volt kivetnivaló, de olvasva a hozzá intézett posztok és kommentek tartalmát, úgy érzi ő messze alulmaradt, hiszen rengetegen mocskolják őt és családját minősíthetetlen hangnemben.

A soha nem látott felháborodási hullám számokban is jól mérhető, hiszen bár összességében csupán egy százaléknyi követője iratkozott le a több mint 1,3 milliós oldaláról ez is 13 ezer embert jelent.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?