HŰHA

Csúnyán leszólta a Republicot a zenekar alapító gitárosa

Március 14-én óriási Aréna-koncerten ünnepelhetik a rajongók a Republic zenekar 30. születésnapját. Akad azonban valaki, aki ezer szállal kötődik a zenekarhoz, mégsem hajlandó az esemény közelébe sem menni.
  • Szerző: Buster

A zeneszerző-gitáros Tóth Zoltán, aki a csapat alakulásától egészen Cipő haláláig, azaz 2013 márciusáig játszott Republicban, ám nemrég új bandát alapított. A zenész most, a csapat nagykoncertje előtt elérkezettnek látta az időt, hogy kitálaljon arról, a tragédia után miért döntött úgy, nem folytatja a munkát zenésztársaival. Sőt azt is elmondta, mit gondol a legendás frontember nélküli formációról.

„Azt a kérdést, hogy miért nem megyek el a jubileumi Republic koncertre, inkább úgy kellene feltenni, hogy miért mennék el… Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy én ott legyek. Egy olyan zenekarban, aminek Republic a neve, nem lépek színpadra úgy, hogy abban Bódi László „Cipő” nem vesz részt. Arról, hogy ők ünnepelnek egy harmincadik évfordulót, az a véleményem, hogy van is mit ünnepelniük. Azt a szerencsét, hogy valaha egy legendás és fajsúlyos zenekarban játszhattak… Hogy mit kap így a közönség, azt nekik kell eldönteniük és értékelniük”

- mondta a Stimm TV a felvételen Körmendi Gábornak a zenész, akinek szavaiból kitűnik, hogy egyáltalán nincs jó véleménnyel a Boros Csaba vezette Republicról.

Hogy a zenész mit mondott még egykori zenekaráról, az kiderül a napilap keddi számából.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?