SZTÁRDZSÚSZ

Páros lábbal szálltak bele Nagy Feróba: Nos, a zenész sem maradt csöndben!

Nagy Feró örömét még az sem tudja elvenni, hogy vannak, akik úgy tartják, nem a munkássága miatt kapta meg március 15-én a Kossuth-díjat. A zenészt azonban nem érdeklik a gyűlölködő vélemények, sőt elárulta, élvezi, hogy sokakat felidegesített a kitüntetése.
címkék:
  • Szerző: ripost

A Retro Rádió Bochkor szerdai adásában szóba került, hogy bár rengetegen gratuláltak Nagy Ferónak a Kossuth-díjhoz, voltak sajnos olyanok is, akik nem tartják őt az elismerésre érdemesnek. A Beatrice frontembere most elmondta, mit gondol erről.

„Zenészként és a különböző tevékenységek után sem fordult meg a fejemben, hogy nekem ez jár, hogy ezzel lehetne jutalmazni a munkásságomat. Én csak végeztem a dolgom. De miután megkaptam, elővettem a könyveket, megnéztem, milyen dalokat írtam, és rájöttem, megérdemlem” – mondta nevetve Nagy Feró a rádiós műsorban, majd arra a kérdésre, ha egy időgéppel visszautazhatna a múlt rendszerbe a díjjal, kinek dorgálná oda a kitüntetését, azt válaszolta: csak azoknak, akik nem ismerik el a munkásságát.

Feró szerint az emberi butasággal nincs mit kezdeni, főleg ha gyűlölettel párosul

Feró szerint az emberi butasággal nincs mit kezdeni, főleg ha gyűlölettel párosul (Fotó: Bors)

„Van, aki azt mondja rám, ez az ember nem tud semmit. Akkor én a semmire kaptam a Kossuth-díjat. Nekik, a pocskondiázóknak dörgölném az orra alá, hogy mégis nekem ítélték” – mondta.

A díjazását érintő támadások kapcsán a Bors is megkereste a Beatrice frontemberét.

Azért kaptam meg a Kossuth-díjat, hogy felidegesítsem azokat a liberálisokat, akik ellenem vannak. Van egy számomra igen kedves mondat – bár nem én találtam ki –, Tamási Áron fogalmazott jól: „Az igazságot is meg lehet szokni!”. Hallottam, hogy az interneten nagyon megoszlanak a vélemények a díjazásomról, de én szándékosan nem olvasok olyan kritikákat, amihez még a nevüket sem vállalják fel az emberek. Nem akarom, hogy bármilyen negatív gondolat eljusson hozzám. Egyrészt nem érdekel, másrészt ezek mögött a gondolatok mögött nincs tartalom. Az emberi butasággal nem lehet mit kezdeni, főleg, ha mindez óriási gyűlölettel párosul – mondta a zenész, majd hozzátette, főleg az emberek szeretetét érzi.

„Amióta hivatalosan is bejelentették a díjamat, bármerre megyek, mindenki mosolyogva gratulál, idősek és fiatalok egy­aránt. A szemembe senki sem mondta még azt, hogy nem jogosan érdemeltem meg ezt az elismerést. De bevallom, örülök a negatív véleményeknek is, mert ez azt jelenti, hogy a Kossuth-díjam felborzolta az emberek idegeit. Az nem véletlen, hogy komoly szaktekintélyek ülnek a bizottságban, ahol ezek a döntések születnek. Élvezem, ha valaki ekkora hülyeségeket le mer írni. Ez a fajta vélemény csak őket minősíti. Elképesztő, milyen mérhetetlen gyűlölettel tudnak egy ilyen témához hozzászólni. Inkább maradnának csöndben! Ma már az internet olyan szólásszabadságot ad, amely még mindig nem megszokott. Sokan azt hiszik, az ő véleménye a legfontosabb” – fogalmazott a zenész.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?