LELKIZŐ

Vilmos herceg és Katalin hercegné a családi életükről vallott

Vilmos herceg és Katalin hercegné a koronavírus kapcsán adott online interjút.
  • Szerző: Ripost

A hercegi pár nemrégiben virtuális iskolalátogatást tett, most pedig a BBC-nek adott videóinterjúban beszélt a járványról, a lelki egészségről és az egészségügyi dolgozókról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vilmos herceg és Katalin hercegné elmesélte, hogy a húsvéti ünnepek alatt otthon tanították a három gyereküket. Mint fogalmaztak, „kihívást jelent” a gyereket lefoglalása és tanítása, de megedződtek az elmúlt időszak alatt. Katalin elárulta, hogy az internetről is lesett el tippeket, milyen játékokat játsszanak együtt, valamint napirendet készítenek minden reggel.

Fotó: Profimedia

Katalin nevetve azt is bevallotta, nem mondták el a gyerekeknek, hogy egyébként húsvét van, így tudták őket benn tartani a palotában.

„Nem mondtuk el nekik, hogy éppen ünnepek vannak. Nagyon gonosznak érzem magam emiatt” – vallotta be a hercegné, és hozzátette, ahogy a többi családnál, náluk is előfordulnak hullámvölgyek.

Arról is beszéltek, hogy a királyi család többi tagjával videóchaten tartják a kapcsolatot, igyekeznek naponta keresni a családtagokat. Vilmos herceg e kapcsán elismerte, nagyon aggódott az apjáért, Károly herceg ugyanis 71 éves és elkapta a koronavírust. Mint mondta, bár optimista volt és bízott a teljes felépülésben, de akkor is izgult apja állapota miatt.

„Nehéz volt megszokni, hogy telefonon keresztül és videóchaten tartjuk csak a kapcsolatot, de főleg azt, hogy ne mindenki egyszerre beszéljen. És valamilyen oknál fogva, ha Lajos meglátja a piros gombot, mindig meg akarja nyomni” – mesélték nevetve.

Vilmos herceg felhívta a figyelmet arra, hogy a már három hete tartó karantén sok embernek frusztrációt és szorongást okoz, melyben stresszt és elszigeteltséget élnek át. Mind mondja, „ha folytatódik a karantén, akkor egyre fontosabb lesz, hogy az emberek vigyázzanak a lelki egészségükre, komolyan vegyék azt, és tudják, hová fordulhatnak támogatásért”.

Az interjú során a herceg és a hercegnő háláját fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak is azért, hogy nyugalommal és elszántságukkal segítenek abban, hogy véget érjen a járvány. Mint Vilmos mondta, az egészségügyi dolgozók különösen nehéz helyzetben vannak, mert gyakran ők is átélik a betegek fájdalmát és magányát, fontos, hogy ne maradjanak egyedül ezekkel az érzésekkel. Mint mondja, „a feldolgozás még eltarthat egy darabig, miután ennek az egésznek vége„.

És ezeket olvastad már?