LELKIZŐ

Vilmos herceg és Katalin hercegné a családi életükről vallott

Vilmos herceg és Katalin hercegné a koronavírus kapcsán adott online interjút.
  • Szerző: Ripost

A hercegi pár nemrégiben virtuális iskolalátogatást tett, most pedig a BBC-nek adott videóinterjúban beszélt a járványról, a lelki egészségről és az egészségügyi dolgozókról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Vilmos herceg és Katalin hercegné elmesélte, hogy a húsvéti ünnepek alatt otthon tanították a három gyereküket. Mint fogalmaztak, „kihívást jelent” a gyereket lefoglalása és tanítása, de megedződtek az elmúlt időszak alatt. Katalin elárulta, hogy az internetről is lesett el tippeket, milyen játékokat játsszanak együtt, valamint napirendet készítenek minden reggel.

Fotó: Profimedia

Katalin nevetve azt is bevallotta, nem mondták el a gyerekeknek, hogy egyébként húsvét van, így tudták őket benn tartani a palotában.

„Nem mondtuk el nekik, hogy éppen ünnepek vannak. Nagyon gonosznak érzem magam emiatt” – vallotta be a hercegné, és hozzátette, ahogy a többi családnál, náluk is előfordulnak hullámvölgyek.

Arról is beszéltek, hogy a királyi család többi tagjával videóchaten tartják a kapcsolatot, igyekeznek naponta keresni a családtagokat. Vilmos herceg e kapcsán elismerte, nagyon aggódott az apjáért, Károly herceg ugyanis 71 éves és elkapta a koronavírust. Mint mondta, bár optimista volt és bízott a teljes felépülésben, de akkor is izgult apja állapota miatt.

„Nehéz volt megszokni, hogy telefonon keresztül és videóchaten tartjuk csak a kapcsolatot, de főleg azt, hogy ne mindenki egyszerre beszéljen. És valamilyen oknál fogva, ha Lajos meglátja a piros gombot, mindig meg akarja nyomni” – mesélték nevetve.

The Duke and Duchess of Cambridge spoke with the BBC about why #EveryMindMatters, as well as the extraordinary job NHS and frontline workers are doing. Visit the link in our bio to access resources and more information to help while staying at home

Vilmos herceg felhívta a figyelmet arra, hogy a már három hete tartó karantén sok embernek frusztrációt és szorongást okoz, melyben stresszt és elszigeteltséget élnek át. Mind mondja, „ha folytatódik a karantén, akkor egyre fontosabb lesz, hogy az emberek vigyázzanak a lelki egészségükre, komolyan vegyék azt, és tudják, hová fordulhatnak támogatásért”.

Az interjú során a herceg és a hercegnő háláját fejezte ki az egészségügyi dolgozóknak is azért, hogy nyugalommal és elszántságukkal segítenek abban, hogy véget érjen a járvány. Mint Vilmos mondta, az egészségügyi dolgozók különösen nehéz helyzetben vannak, mert gyakran ők is átélik a betegek fájdalmát és magányát, fontos, hogy ne maradjanak egyedül ezekkel az érzésekkel. Mint mondja, „a feldolgozás még eltarthat egy darabig, miután ennek az egésznek vége„.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?