Létrehozva: 2021.04.24.

Drámai fotó: Tóth Vera összeomlott, zokogva vallott a fájdalmáról

Tóth Verát nagyon megviselte a koronavírus, a szerettei hiánya és az, hogy a betegség teljesen legyengítette. Érzelmes posztban biztat az oltásra.

Szombattól hivatalosan is véget ért Tóth Vera karanténja. Az énekesnő nemrégiben fertőződött meg koronavírussal, azután, hogy megkapta a vírus elleni vakcinát. Vera szerint ennek is köszönhető, hogy kórház nélkül átvészelte a nehéz napokat, jóllehet, lelkileg és testileg is megviselte őt a betegség.

Tóth Vera őszinte bejegyzésben vallott az érzéseiről
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

„Nehéz erről írni. Kényes téma, próbálom érthetően, és ha egyetlen embernek átmegy, akkor már megérte formálni a betűket. (...) Két és fél hete, egy munka közben kaphattam el, két nappal az oltás után. (Sputnik V) Tudtam, hogy korai még “jazzoskodni”, tehát közvetlenül a vakcina beadása után rögtön azt hinni, hogy már védett vagyok, hülyeség, mert még nem voltam az, mert csak a második vakcina után két, három héttel kezd alakulni az immunválasz. Tehát én még nem élveztem védettséget az első szuri után, ezért a megfelelő (ffp2-es) maszkban, (mostanában dupla maszkot hordtam) szabálybetartással érkeztem. A szabálybetartás felelősségét fontos feladatnak tartom, ebből sosem engedtem, de mégsem volt elég az elővigyázatosság, megfertőződtem. Négy-öt nappal a munka után egyik pillanatról a másikra rám jött egy olyan rosszullét, amit még sosem tapasztaltam. Vacogtam, fájt mindenem, hőemelkedésem volt (8 éves korom óta nem volt) mintha kiütöttek volna egy totális k.o-val. Nem tudtam mást csinálni, csak aludni és vízszintes állapotban lenni. Házhoz jött a tesztelés, aztán pozitív lettem, de nem lepett meg, hisz a betegség fogalmát nemigen ismertem életem során, tehát ezekkel a tünetekkel biztos voltam benne, hogy covidos vagyok. Úgy éreztem, mintha egy ALIEN úszkálna a testemben, tetőtől talpig, aki néha azzal viccelt meg, hogy majdnem megfejeltette velem a falat, vagy a padlót, annyira elszédített. A hátamat óránként egy macskaraj támadta meg éles karmával, a fejbőröm bizsergett, a szemem olyan száraz volt, mint egy kóró, mellette annyira fájt, ha megmozdítottam, hogy a könnyemet is sósavnak éreztem. A pulzusom az egekben volt, izzadtam és alig tudtam normálisan beszélni. Közben megküzdöttem a félelemmel, ami azokban a napokban volt erősebb, amikor még átbillenhetett volna a súlyosabb verzióra a dolog” – fogalmazott a bejegyzésében Vera, aki mindenkinek javasolja egy pulzoximéter, vagyis véroxigén-szint mérő beszerzését.

Az énekesnő hálás, amiért nem lett súlyosabb az állapota, ami szerinte az oltásnak köszönhető. A borzalmas rosszullétek után homloküreg gyulladás-szerű tüneteket kezdett produkálni, a betegség negyedik napján pedig elment az énekesnő szagérzékelése.

„A nehézlégzés, az idegeskedés általi gyomorsav termelődése sem segít a szabad levegő áramlásában. A rekeszem kikészült a köhögéstől és amikor reggel azt hiszed, ma jobb, egy farkasgyepűi tüdőszanatóriumi beteget megszégyenítő sípoló tüdővel és fullasztó tutulással üdvözlöd a délelőttöt, majd ebbe is megszédülsz, jön a fal vagy a padló, de inkább lefekszel.”

Vera úgy érzi, nincs más kiút ebből a borzalmas betegségből és vírusból, csak az oltás. Az énekesnő bízik az orvostudományban és bízik abban is, hogy minél többen regisztrálnak az oltásra.

„Mindannyian ilyen “nyuszik” vagyunk most, a vírus az újdonsült erejét a mi bőrünkön tesztelgeti, egy történelmi szintű korszak szereplői lettünk, melyben mindenki kísérleti: az orvos, a beteg, te is és én is. És én most extrán tapasztalója, szenvedője vagyok. Az egészségemet kockáztatja, a félelmeimet erősíti, a rettegést rázza a saját és a szeretteim egészsége miatt, a munkámat, a szakmámat, a kapcsolataimat, az életemet rendíti, rángatja. Mit mondhatnék? Tele van a tököm az egésszel és különösen nem izgat, ha kikövetsz, vagy gyilkolsz engem emiatt, sőt az sem érdekel, ha azt hiszed, hogy a kormány bízott meg ezzel az írással. (Nem tudom amúgy sírjak-e, vagy nevessek ezen?) Oltass, ha az egészséged engedi és igen, aki oltási igazolvánnyal rendelkezik, az tett valamit. Jogod van a szabad döntésekhez, a szabadsághoz, de ahhoz nincs, hogy másoktól elvedd az életet és az egészséget, hisz a sörödet pont miattam, a döntésem miatt tudod majd a kocsmában meginni” – jelentette ki az énekesnő.

Vera most úgy érzi magát, mintha egy úthenger ment volna keresztül rajta: meggyötörten, dühösen, bezártság érzéssel, szorongva kapkodja a levegőt és türelmesen várja, hogy tisztuljon a világ.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rengeteg ukrán embert mészárolhatnak le az új ukrán taktika miatt

origo.hu

G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

borsonline.hu

Közleményt adtak ki a Messenger- és a Facebook-felhasználóknak

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

travelo.hu

Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

magyarnemzet.hu

Nem várt támogatás érkezett Orbánnak, magyar sztárok álltak a politikája mellé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

LELKIZŐ

Itt a vége: Kilakoltatják a TV2 fiatal sztárját és teljes családját

LELKIZŐ

Kimondta a bíróság Bódi Guszti válását: "Most már valamennyivel könnyebb"

LELKIZŐ

"Jobb a kapcsolatunk, mint valaha" - Tápai Szabina újra összejön Kucsera Gáborral?

LELKIZŐ

Kőgazdag Metta kendőzetlenül vallott a testvéréről: Nagyon rossz kapcsolatunk van

LELKIZŐ

Vilmos herceg lenyúlta Katalin megható szavait

LELKIZŐ

Paprika Dorina drámai vallomása: "Nem tudni, hogyan lehet nekem gyermekem"

LELKIZŐ

"A kommentelők egy része szerint még csak ember sem vagyok, nemhogy magyar" – Gyűlöletcunami zúdul hazánk legszebb lányára

LELKIZŐ

Felfoghatatlan gyász: Meghalt a Harry Potter és a Star Wars sztárjának felesége, hatalmas a fájdalom