LELKIZŐ

Kétségbeesett Terry Black lányának gyámja: a börtönt is vállalja

A szeptemberben elhunyt híresség kisebbik gyermekét, Fannit Árvai Mónikának ítélték a magyar hatóságok, ám a német szervek sokkal szigorúbbak.
  • Szerző: ripost

Kilátástalan helyzetbe kerültek Terry Black gyermekei, és gyámjuk, Árvai Mónika. Az asszony teljesen kiborult, miután kiderült számára a német hatóságok álláspontja: amennyiben kiviszi az országból a tizenhat éves Fannit, őt azonnal börtönbe zárhatják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Szabolcs László

„A német hatóságoknak nem az a céljuk, hogy az árván maradt gyerek rendes családba kerüljön, hanem az, hogy állami gondozásban éljen, mert az állam jó pénzt fizet utánuk, napi száznyolcvan eurót” – mondta el Mónika, aki nem tudja, mikor szűnik már meg végre a német gyámhatóság hatásköre, hiszen a pécsi szervektől már megkapta Fanni felügyeleti jogát.

„Tegnap bent voltam a bíróságon, a bíró körberöhögött, nem is akart velem foglalkozni. Azzal fenyegettek, hogy ha engedély nélkül elviszem bárhová Fannit, akkor börtönbe zárnak.”

Az asszony ennek ellenére úgy döntött, mindenképpen elviszi Németországból Fannit, hiszen az ottani házban bármelyik pillanatban kikapcsolhatják a vizet és az áramot. „Egyet biztosan tudok: nem fogom hagyni, hogy Fanni állami gondozásba kerüljön!” – jelentette ki Mónika, aki arra kéri Terry tehetősebb barátait, hogy támogassák a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?