LELKIZŐ

Szomorú hírt kaptunk, tüdőgyulladásban hunyt el a 82 éves színész

A sztár kultikus brit sorozatokkal lett ismert és rengetegen szerették miatta.
  • Szerző: Ripost

82 éves korában meghalt Derek Fowlds angol színész, az Igenis, miniszter úr! és az Igenis, miniszterelnök úr! című brit vígjátéksorozatok Bernard Woolley-ja – írja a BBC.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Derek Fowlds egy bathi kórházban (Royal United Hospital) halt meg péntek reggel, szerettei körében. A színésznek tüdőgyulladása volt, amely aztán szívelégtelenséghez vezetett.

„Nem volt nála kedvesebb ember, egy csodálatos férfi volt, aki rettenetesen fog hiányozni” – mondta róla személyi asszisztense és régi barátja, Helen Bennett. Haláláról megemlékezett többek között Basil Brush, Piers Morgan, valamint Edgar Wright is.

Az Igenis, miniszter úr!, valamint folytatása, az Igenis, miniszterelnök úr! akkora siker volt a nyolcvanas években, hogy még az éppen regnáló Margaret Thatcher is a kedvenc tévéműsoraként hivatkozott rá.

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája több BAFTA-díjat nyert, 2004-ben Nagy-Britannia egyik legjobb szitkomjának választották, Derek Fowlds pedig a személyi titkár, Bernard Woolley szerepét kapta meg benne.

Az Igenis, miniszterelnök úr! után a színész 18 éven keresztül – 1992-től 2010-ig – játszott a hatvanas években játszódó, Heartbeat című rendőrsorozatban, amelyben Oscar Blaketon szerepét kapta.

Kétszer házasodott (első felesége Wendy Tory volt, a második Lesley Judd), illetve két gyermeke született. Fia, Jeremy Fowlds szintén színész.

És ezeket olvastad már?