LELKIZŐ

Szívszorító módon emlékeznek Ambrus Zoltánra, a rajongók itt búcsúzhatnak

A rajongók az Irigy Hónalmirigy tagjaival közösen emlékezhetnek meg a zenészről egy kiállításon.
  • Szerző: Ripost

A Rockmúzeumban vehetnek végső búcsút a rajongók az Irigy Hónaljmirigy július 7-én 53 évesen elhunyt zenészétől, Ambrus Zoltántól.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Ott nyílik szeptember 1-jén, vasárnap kora délután az a kiállítás, amelyen Zoli imádott. Egyedi gitárját is megcsodálhatják a család jóvoltából azok, akik lerónák a kegyeletüket az elhunyt zenész előtt. Gyermekei ugyanis ideiglenesen átengedték a különleges hangszert a múzeumnak.

„Úgy döntöttünk, hogy a temetésen csak a család és a szűk baráti kör lehet ott, viszont rengeteg rajongó írt nekünk, hogy ők is szeretnének végső búcsút venni aputól. Természetesen megértették, hogy miért nem szeretnénk, ha ott lennének velünk a temetőben, a családi szertatáson, de nekik is lehetőséget kell adnunk, hogy leróják a kegyeletüket” – mondta a Blikknek a tragikusan fiatalon elhunyt Ambrus Zoltán szintén zenész fia, Gábor. „Szeretném, ha méltó módon tudna mindenki megemlékezni apuról. Azt gondoltuk, hogy a különleges gitárja, amely kimondottan az ő kezére készült majdnem húsz évvel ezelőtt Amerikában, elég szimbolikus tárgy a búcsúztatáshoz” – tette hozzá.

Ambrus Gábor biztos benne, sokan elmennek majd a megemlékezésre, hiszen édesapját rengetegen szerették.

„Nem lesz egyszerű... Jól vagyok, tartom magam, hiszen ezt kell tennem, de még mindig nehéz felfogni, hogy mi történt” – vallotta be.

A Rockmúzeumban biztosan megjelennek majd az Irigy Hónaljmirigy tagjai is. Az 51 éves Kabai László sejti, az összejövetel feltépi a még be sem gyógyult sebeket.

„Túl friss még Zoli elvesztése, el sem múlt a fájdalom, amit a halála miatt érzünk. Sokat beszélünk róla a zenekarral, nosztalgiázunk, és a legszebb, legjobb pillanatokat elevenítjük fel. Lezárult egy korszak, de talán ez a jelképes megemlékezés feledteti kissé a hatalmas szomorúságot. Amúgy is olyan, mintha még mindig velünk lenne” – árulta el Kabai, megsúgva, a zenésztársak az egy hónapig tartó kiállításra egy videóval is készülnek. „Zoli legjobb képeiből, videóiból és a zenekar fontos pillanataiból készítettünk egy kisfilmet, amely a kiállításon végig pörög majd egy kivetítőn, a háttérben.”

Az Irigy Hónaljmirigy tagjai azt szeretnék, ha fiatalon elhunyt barátjuk, Ambrus Zoltán hangja ott lenne velük a koncerteken is.

„Szerencsére a mai hangtechnika révén már meg lehet valósítani, hogy ott legyen velünk Zoli. Talán a műsorunk végén, de ezen még dolgozunk” – mondta a zenekar frontembere, Sipos Péter.

És ezeket olvastad már?