LELKIZŐ

Szívszorító, ezt tervezte halála előtt Ambrus Zoltán

Tele volt tervekkel az Irigy Hónaljmirigy néhai örökös tagja, de ezeket már soha nem valósíthatja meg.
  • Szerző: Doris

Tele volt tervekkel Ambrus Zoltán, de ezeket már soha nem valósíthatja meg. Szervezete ugyanis hosszan tartó, súlyos betegség után vasárnap feladta a küzdelmet. Mindössze 53 éves volt. Élete egyik utolsó interjúját a %%-nak adta, amiben elárulta, hogyan szeretne visszatérni a zenei életbe.

A zenész élete még 2005-ben vett szomorú fordulatot, amikor súlyos autóbalesetet szenvedett. Bár csodával határos módon túlélte az életveszélyes sérüléseket, hosszú ideig lábadozott, és fizikálisan már soha nem volt olyan, mint a baleset előtt. Végül, 2010-ben úgy döntött, nem jár többé fellépni az Irigy Hónaljmiriggyel. A fiúk ennek ellenére igazi családtagnak tekintették, és a 2018 februárjában tartott nagykoncerten újra színpadra állhatott a zenekarral.

"Várom, hogy a koncerten újra felidézzük majd a régi emlékeket. Hiányoznak a szép pillanatok, amiket együtt éltünk meg. Még mindig jóban vagyunk. Ha megkérnének, hogy legyek újból a zenekar tagja, akkor örömmel mondanék igent" - nyilatkozta Zoli a %%-nak a fellépés előtt.

Bár a nagy visszatérés elmaradt, Zoli nem tett le arról, hogy újra profi zenész legyen. Utoljára tavaly szeptemberben adott interjút lapunknak. Akkor elmondta, egy új formációval szeretne ismét bekerülni a köztudatba.

"Ez egy vadonatúj projekt lesz. Nagy visszatérést tervezek, de a részleteket egyelőre szeretném titokban tartani. Ami az egészségemet illeti, megvagyok szerencsére. Ez fontos, mert ha az egészséggel gond van, akkor az ember nem is tud mással foglalkozni" - mondta tavaly ősszel, akkor még bizakodva Zoli.

Kollégája és egyben jó barátja, Sipos Péter hétfő reggel telefonon beszélt a Mokkának arról, hogy egyáltalán nem számítottak volt társuk halálára, állapota egy hirtelen rosszullét után romlott le rohamosan. A család kérésére azonban több információt nem árultak el.