LELKIZŐ

Szívfacsaró: így búcsúzik Presser Gábor az Omega gitárosától

Presser Gábor is búcsúzik Mihály Tamástól.
  • Szerző: Ripost

Mint a is megírta, az Omega együttes szomorúan közölte a gyászhírt: Benkő László után három nappal elhunyt az Omega basszusgitárosa, Mihály Tamás is. A zenekar frontembere, Kóbor János teljesen összetört, vele együtt gyászol az egész ország.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Demjén Ferenc közösségi oldalán búcsúzott Mihály Tamástól, ugyanígy tett Presser Gábor is, aki szívfacsaró sorokkal és egy videóval búcsúzik barátjától és pályatársától.

„Ma elment Mihály Tamás, a Misi, a barátom és a pályatársam. 1967-ben ő vitt engem az Omegába, ő “lökött erre a pályára”. Elképesztő jó zenész volt, fölényesen tudta a dolgát, de jobb szeretett hátul állni. 2009-ben – életem első Aréna-koncertjén – a vendégem volt, “négykezeseztünk” kicsit. Minden fontos koncertemre eljött Julival, s aztán vagy szóban, vagy levélben elmondta, mit is hallott. Ha valaki véleménye fontos volt nekem, hát az Misi volt. Amit ebben a műfajban tudni lehet, azt ő tudta. A 2011-es “Last Minute” lemezét tanítani kellene, a könyve, a “Basszus! Omega!” nagyszerű. 2018-ban az “1507”-es koncertjeimen őt kértem fel zenei rendezőnek. Csodálatosan dolgozott. Minden fellépő imádta a tudását, a humorát, őt magát, mindenestől. Pedig hetven ember volt a csapatban. Ma egy hete voltam Misiéknél, vittem a könyvemet, aznap kaptam meg a tiszteletpéldányokat. Azt mondta, nincs túl jól, de ő nem adja fel, ő reménykedik. Nagyon szerettem. Mint mindenki, aki ismerte„ – fogalmazott Presser Gábor.

És ezeket olvastad már?