LELKIZŐ

Szikora Robi: Megéreztem Zámbó Jimmy tragédiáját

Megrázó felvételre bukkantunk a múltból, melyen Szikora Robi meséli el, milyen körülmények között találkozott Zámbó Jimmyvel, nem sokkal a tragédia bekövetkezte előtt.
  • Szerző: Buster

Szikora Róbert és Zámbó Jimmy között nem volt szoros barátság, de természetesen jól ismerték egymást. Néhány évvel a király tragikus halála előtt lehetőség nyílt arra, hogy elmélyítsék a kapcsolatukat, ugyanis Jimmy meghívást kapott egy Szikoráról szóló portréfilm forgatására, de ő végül nem érkezett meg.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szikora és Jimmy nem voltak szoros barátok (Fotó: Ripost / Sulyok László)

Csak egyszer beszéltek személyesen...

A Csikidam műfaj megteremtője Jimmy halála után másfél évvel szembesült egy interjúval, melyben a mesés hangú énekes állítólagos barátságukról mesélt. Szikora 2003-ban ennek kapcsán idézte fel az első és egyben egyetlen találkozásuk emlékét.

„Jimmyvel egyszer dolgoztam életében, amikor elhívott egy műsorba, ahol én az ő egyik dalát énekeltem, ő pedig egy dalt adott elő tőlem. Egy stúdióban voltunk ő pedig késett pár percet. Berohant hófehér ruhában és csapzottan”- kezdte a felvételen Szikora Robi, aki azt érezte, hogy a legendás énekessel valami nem stimmel.

Megérezte kollégája Jimmy sorsát (Fotó: MTI)

„Rossz érzésem volt vele kapcsolatban”

„Azt éreztem, hogy ő egy hihetetlenül szétesett ember, aki a gyertyát mindkét oldaláról égette. Mintha magán viselte volna a drámát, a tragédiát. Olyan rossz érzésem volt, mintha húzott volna magával valamit... Nagyon éreztem...” - mondta 2003-ban Szikora, aki szerint Zámbó Jimmynek csak pihenésre lett volna szüksége, hogy elkerülhető legyen a 2001 január másodikán bekövetkezett tragédia.

„Jimmy nagyon fáradt volt, szellemileg és testileg is. Ha kialudta volna magát, talán nem történik meg ez a tragédia. Nagyon meghajtotta magát és ezt mondta is nekem: Robika nem tudok aludni, végem...”- emlékezett vissza az R-Go alapítója.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?