LELKIZŐ

Rubint Réka: Végig remegtem Norbi gerincműtétje alatt

Nehéz pillanatokat élt át Rubint Réka, míg férjén, Schobert Norberten gerincműtétet hajtottak végre. Az édesanya nagyon aggódott a férjéért, habár tudta, ez az egyetlen megoldás, hogy kedvese fájdalmai végleg elmúljanak.
  • Szerző:

Schobert Norbi önszántából döntött gerincműtétje mellett, hiszen egy három évtizeddel ezelőtti sérülése már elviselhetetlen fájdalmakat okozott számára.

Fotó: Markovics Gábor

Norbi 1989-ben, egy esős triatlonversenyen olyan szerencsétlenül esett a biciklijével, hogy eltört a gerince, csigolyáit pedig két csavarral kellett rögzíteni.

A baleset azonban nem múlt el nyomtalanul. Az elmúlt években ezért sokszor kibírhatatlan fájdalmak közepette tartotta az edzéseit és élte a mindennapjait. Nemrégiben ráébredt, hogy a helyzet tarthatatlan, ezért kés alá fekszik, hogy végleg elmúljon a kín.

A beavatkozás sikeres volt, így Norbi teljes életet élhet gerincfájdalmak nélkül. Felesége, Rubint Réka ahogy mindig, most is végig a férje mellett volt, és bár tudta, hogy most nincs mitől félnie, mégis előtörtek belőle a régi érzések.

„Amikor betolták a műtőbe, azt mantráztam magamban, hogy nem lehet baj, hiszen remek orvosaink vannak. Ennek ellenére végig remegtem, apukám fényképét, Norbi óráját és jegygyűrűnket fogtam, és azért imádkoztam, hogy minden rendben legyen. Ő nem félt, mert hosszú ideje már pokoli fájdalmai voltak , ezért szinte várta a műtétet. Hála az égnek, Norbi jól van, már a saját lábán tud sétálni, ami egy ilyen beavatkozás után abszolút nagy előrelépés” – mondta el a -nak Réka, aki úgy érzi, elég terhet mért már rájuk a sors az elmúlt évek során.

„Norbinak és nekem is rengeteget kellett már küzdenünk az életünk során. A kettőnk ereje és szeretete annyi mindenen átsegített már minket, hogy az tíz párnak is elegendő lenne. Remélem, hogy most már csak örömteli dolgok várnak ránk. Ketten mindent megoldunk, a legfontosabb, hogy egészségesek legyünk” – fogalmazott a három gyermekes édesanya.

A gyerekek is aggódtak

Norbi és Réka három gyermeke tudta, apukájuknak gerincműtétje lesz. „Látták, hogy az apukájuk milyen fájdalmak között él, ezért hamar megértették, hogy szükség van erre a beavatkozásra. Megnyugtattuk őket, hogy nem lesz semmi baj, ennek ellenére nagyon aggódtak és a lelkemre kötötték, hogy rögtön jelezzek nekik, amint van valami hír. Amikor Norbit kitolták a műtőből, azonnal felhívtam őket, így végre ők is megnyugodhattak” – árulta el Réka.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?