LELKIZŐ

Rohammentő vitte kórházba: agyvérzést kapott a Pokolgép énekese

Egy győri fellépés után lett rosszul, azonnal kórházba szállították. Nagy szerencséje volt.
  • Szerző: Ripost

December eleje óta nem állt színpadra a Pokolgép, mindez aggodalommal tölti el a rajongókat. A zenekar harmincesztendős történetében olyan ugyanis még nem fordult elő, hogy elmaradt volna a nagy évadzáró Metálkarácsony – tavaly azonban ez is megesett.

A banda frontembere, Tóth Attila ugyanis sztrókot kapott, így kórházba került. A Madách Színház művésze – aki országszerte A Társulat című show-műsorral lett ismert, amelyben Torda szerepét kapta az István, a királyban – egy győri fellépés után lett rosszul.

„Nem vettem komolyan a tüneteket, hiszen a magas vérnyomáson kívül nem volt előjele a dolognak. Azt gondoltam, másnap reggelre kialszom ezt az egészet – mesélte a Blikknek keserű ébredéséről a karakteres hangú énekes, ám – mint elmesélte – a kijózanodás csak ezután következett. – Hiába akartam megmozdulni, sem a kezem, sem a lábam nem engedelmeskedett.”

Az énekes azonnal kórházba került, a diagnózis pedig megdöbbentette. Attila ott ébredt rá, hogy tulajdonképpen szerencséje volt.

Elzáródott a nyaki verőerem. Sokan mondták, ha még egy napot várok, könnyen rámehettem volna...„

– vallotta be Tóth Attila, aki még ma is lassan, szinte óvatosan formálja a szavakat, ám beszélni akart a betegségéről, hogy felhívja kortársai figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre.

Ez nem volt fair a sorstól... A zenekarban én voltam az erő és a fittség szobra, az egyik legfiatalabbként rendszeresen edzettem, odafigyeltem az étkezésre, ha egyáltalán fogyasztottam alkoholt, azt is csak mértékkel tettem, mégis megtalált a baj„.

A Pokolgép a frontember drámája óta nem lépett színpadra, társai türelmesen várnak rá, ahogy a Madách Színházban is, hiszen Attila még mindig kórházban van, gyógytornázik és folyamatosan énekel.

”Nem adom fel! Nálam van a laptopom, rajta az összes Pokolgép-számmal. Nekem a gyakorlás a zeneterápia, és erősít, hogy a hétvégéket már otthon, a szeretteim körében tölthetem, és egy kicsit elengedhetem magam„ – újságolta a körülményekhez képest jókedvűen Tóth Attila, aki hiszi, hogy a metálbanda március 21-i, szolnoki és május 9-i, a Barba Negrában esedékes koncertjére visszatérhet.

Az orvosok szerint, ha ilyen ütemben gyógyulok, ott lehetek, de arra most még csak titokban merek gondolni, mikor vehetem fel újra a színházi szerepemet„.

És ezeket olvastad már?