LELKIZŐ

Radics Gigi: Egy szülő elvesztése felfoghatatlan tragédia

Az énekesnő számára a járvány alatt is fontos, hogy hírnevét jótékony célokra használja. Amióta édesanya, még inkább előtérbe helyezi a gyerekek sorsát.
  • Szerző: rp

Újra értünk énekelnek a legnagyobb magyar sztárok a TV2-n ugyanis május 30-án, gyereknapon tér vissza a Neked énekelek című jótékonysági műsor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Árvákon segítenek

A nagyszabású zenés műsorban ezúttal a koronavírus árváinak gyűjtenek majd adományokat, miközben olyan hazai sztárok szórakoztatják a nézőket többek között, mint Leslie Mandoki, Demjén Ferenc, Miklósa Erika, Janicsák Veca, Horváth Charlie, Tóth Vera és Radics Gigi.

Fotó: Ripost

Megrendült Gigi

Az énekesnő tavaly októberben adott életet kislányának Bellának, így egy percig se habozott, hogy elfogadja a felkérést, ezzel megsegítve azokat a gyerekeket, akik félárvák, árvák lettek a világjárvány miatt.

„Mindig a szívemen viseltem a védtelen gyermekek sorsát, de amióta édesanya vagyok, ez az érzés még inkább felerősödött. Már tavaly is felléptem a gálaesten, akkor még kismamaként, és most sem gondolkodtam egy percig sem, főleg, amikor megtudtam, hogy a koronavírus árváin segíthetek a zenésztársaimmal. Egy szülő elvesztése felfoghatatlan tragédia, a hiányukat semmi és senki nem pótolhatja. Nekünk, ismert embereknek az is a feladatunk, hogy kiálljunk a nehéz sorsú embertársainkért és ilyen helyzetekben rögtön segítő kezet nyújtsunk” – fogalmazott a Metropolnak az énekesnő.

Kollégák közt

A nagyszabású gálaműsor próbái már el is kezdődtek, ahol Gigi közel egy év kihagyás után találkozott számos, számára kedves, rég nem látott kollégával.

„Bella születése és a koronavírus-járvány miatt régóta nem találkoztam a pályatársaimmal, a próbán viszont végre sokakkal összefuthattam. Nagyon jó érzés volt, olyan, mint egy osztálytalálkozó. Mindenki megsínylette ezt az egy évet, a koncertmentes életet, mégis úgy köszöntöttük egymást, mintha tegnap váltunk volna el. Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy reméljük, hamar visszatérhetünk a színpadra a közönséghez” – mondta bizakodóan az énekesnő.

Alapítvány segíti a gyerekeket

A koronavírus-járvány harmadik hullámában sajnos többszáz gyermek vesztette el egyik, vagy mindkét szülőjét. Az ő megsegítésükre hívta életre Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a Regőczi István Alapítványt. A szervezet nagykorúvá válásukig támogatja őket anyagilag, amíg szakmát, vagy diplomát szereznek. A Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács segítségével a felajánlások fogadása – a tavalyi műsorhoz hasonlóan – idén is a „Nemzeti Összefogás” vonalán, illetve számlaszámán történik. A TV2 jótékonysági műsorában érkezett felajánlások teljes egészében az alapítványhoz kerülnek.

 

És ezeket olvastad már?