LELKIZŐ

Mesébe illő szerelem, így kezdődött Szűcs Lajos és Pécsi Ildikó románca

Több mint fél évszázadon át fogták egymás kezét és voltak hű társai egymásnak.
  • Szerző: Doris

Meseszerűen indult Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos szerelme. Ha Pécsi kezdő színésznőként, mindössze 22 évesen nem kapja meg az Aranyemberben Noémi szerepét, talán soha nem ismerik meg egymást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos
Fotó: Bors

Az olimpiai bajnok labdarúgó ugyanis a filmben figyelt fel a feltűnően szép, szőke hajú lányra, és azonnal a fejébe vette, hogy megismerkedik vele. Az első találkozóra Pécsett került sor, miután az akkor már népszerű focista kikutatta, hol futhat össze „véletlenül” korának egyik legszebb színésznőjével. Az anekdota szerint Magyarország egyetlen aranylabdás labdarúgója, Szűcs Lajos akkori ferencvárosi klubtársa, Albert Flórián segítségével jött létre az első randevú. Flóri szintén színésznő felesége, Bársony Irén segített. Annak ellenére, hogy Pécsi Ildikó korábban kijelentette: soha nem randizna futballistával, a találkozó mégis létrejött.

Mondhatjuk, szerelem volt első látásra. Megláttam és éreztem, hogy találkoznunk kell. Mindenáron beszélni akartam vele. Aztán ez a pár mondat elég hosszúra sikeredett” – idézte fel Szűcs Lajos a Borsnak az első közös pillanatokat 2019 januárjában.

Nagyon szimpatikus, aranyos pali volt, gyönyörű szemekkel, felkeltette a figyelmem. De ennyi. Gyakorlatilag bármikor összefutottunk valahol, nem tolakodott, csak elment mellettem, és mindig azt mondta: úgyis elveszem feleségül. Amikor szilveszterkor találkoztunk, azt mondtam, jó” – emlékezett vissza Ildikó.

Az esküvőre 1969. január 4-én került sor. Pécsi és Szűcs akkor már igazi sztárpárnak számított. A féltékenység mégsem jelent meg a kapcsolatukban. Ildikó elfogadta, hogy a férjének van egy másik szerelme is, a labdarúgás, Lajos pedig tiszteletben tartotta, hogy Ildikó nem tud létezni a színpad nélkül. Ez – Ildikó szerint – nem szétszakította őket, hanem csak még erősebbé tette a kapcsolatukat. Az esküvő után két évvel Ildikó egy kisfiúval ajándékozta meg férjét, aki a Csaba nevet kapta.

Családi viszály keserítette meg a mindennapjaikat

Pécsi Ildikó az elmúlt években sajnos nem a szakmai sikerei, hanem egy csúnya családi viszály miatt került a címlapokra. Volt menyével, Pártos Csillával éveken át harcoltak a bíróságon egy ingatlan miatt. Tavaly májusban hivatalosan is kilakoltatták a színésznő unokáját, Pécsi lecseréltette a zárat a Cseppkő utcai lakás bejárati ajtaján. A hosszúra nyúlt per természetesen megviselte a házaspárt, még inkább egymásba kapaszkodtak.

Fotó: TV2

Tavaly januárban, a TV2 Mokka című műsorában virággal köszöntötték a házaspárt az ötvenedik házassági évfordulójuk alkalmából. A színésznő ezt úgy köszönte meg, hogy elmondta Ady Endre: Őrizem a szemedet című versét, miközben fogta „Drágajó Lajosa” kezét.

A stúdióban mindenki megkönnyezte a produkciót.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?