LELKIZŐ

Megható pillanatok, így emlékeztek Gesztesi Károlyra a színésztársai

Hatalmas ovációval tisztelgett a közönség Gesztesi Károly emléke előtt a Páratlan Páros előadásán. A Bánfalvy Stúdió színészei sem feledkeztek el egykori kollégájukról, Harmath Imre megható beszédet mondott, és a tapsrendnél is üresen hagyták a színészlegenda helyét.
  • Szerző: RIPOST

Hétfő este lépett először színpadra a Bánfalvy Stúdió társulata Gesztesi Károly nélkül. A színészek a Páratlan Páros című darabot mutatták be az új szereposztásban, amelyben a tragikus hirtelenséggel elhunyt művész karakterét Beleznay Endre személyesítette meg. Ahogy korábban a megírta, a stúdiónak nagyon nehéz dolga volt, hiszen Gesztesi Károly három darabban is főszerepet játszott, ám egyikben sem volt váltótársa. Így a társulatnak egyik pillanatról a másikra kellett megneveznie, kik azok a színészek, akik átveszik a szerepét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az előadás ennek ellenére igencsak jól sikerült, ez pedig nem is csoda, hiszen a társulat minden egyes tagja arra törekedett, hogy a színészlegenda emlékét méltón megőrizzék. Többek között azért is, mert a Mosonmagyaróváron játszott darab Gesztesi kedvenc előadása volt. Lapunknak Beleznay Endre mesélte el, milyen volt a hangulat, és miként emlékeztek meg a művészről.

Fotó: Bánfalvy Stúdió

„Kedves emlékekkel tértünk haza Mosonmagyaróvárról. Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, mert bár az előadás nagyon jól sikerült, Karcsi nem volt már velünk. A Páratlan Páros nagy sikert futott be vele, most pedig én álltam helyette színpadra. Az előadás előtt Kiss Ramóna megkérdezte tőlem, hogy izgulok-e, és bár általában nem szoktam, ez most tényleg más volt...” – kezdte lapunknak Beleznay, aki három előadásban is együtt játszott Gesztesivel. A színész úgy érzi, az, hogy a kollégája szerepét eljátszhatja, hatalmas megtiszteltetés a számára, de egyben mérhetetlenül nehéz feladat is, főleg először. Ennek ellenére a közönséggel együtt megható pillanatokat éltek át, együtt emlékeztek a tragikus hirtelenséggel elhunyt művészre.

Száraz Dénes ötlete volt, hogy a tapsrendnél hagyjuk ki Karcsi helyét, ezzel tisztelegve az emlékének, Harmath Imre kollégám pedig mondott pár szép szót. Megható pillanatok voltak ezek... A közönséggel együtt emlékeztünk! A színészek többsége megkönnyezte ezeket a pillanatokat a háttérben” – árulta el Beleznay, aki a mai napon is színpadra lép Gesztesi szerepében.

A Bánfalvy Stúdió vezetői úgy érzik, összességében nagyon jól sikerült az előadás, és bár Gesztesi Károly pótolhatatlan, a színészeknek sikerült megugrania ezt a nehéz feladatot. Ezzel pedig a közönség is egyetértett, a visszajelzések alapján igazán megható, és egyben hatalmas siker volt az első Páratlan Páros előadás a színészlegenda nélkül.

És ezeket olvastad már?