LELKIZŐ

Magyar életeket ment a Jackson 5 gyémántgyűrű

Immár nyolcadik alkalommal rendezi meg az MTVA a Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akcióját, amelyben minden évben más-más jótékonysági szervezet javára gyűjtenek. Idén december 15-én estig lehet adakozni, a befolyt összeggel pedig a koraszülöttek mentését lehet támogatni.
  • Szerző: Ripost

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a közmédia minden évben zászlajára tűz egy kiemelten fontos célt. Idén az MTVA a tévé- és rádióműsoraikban a koraszülöttmentés fontosságára hívja fel a figyelmet, így A Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért javára gyűjtenek, amely 30 éve folyamatosan üzemelteti a koraszülött mentő- és szállító rohamkocsi szolgálatát azért, hogy a koraszülöttek minél hamarabb megfelelő egészségügyi ellátásban részesülhessenek. Emelt díjas hívással és SMS üzenetekkel lehet adakozni, ám azok számára, akik nagyobb összeggel akarnak hozzájárulni a nemes küldetéshez, lehetőség lesz licitálni is néhány igazán különleges tárgyra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: AFP PHOTO / VINCENT AMALVY

Idén többek között, Rónai Gábor a Royal Dimonds Ékszerház Kft. tulajdonosa is beállt a segítők táborába, aki a legendás The Jackson 5 gyűrűk másolatát ajánlotta fel a Jónak lenni jó! kampányhoz. A milliós ékszer egy briliánsra csiszolt gyémántokból álló gyűrű, amiben hét darab kő található. A hét kő pedig az öt The Jackson 5 énekest, valamint az édesapjukat, Joe Jacksont és az édesanyjukat, Katherine Jacksont szimbolizálja. Ennek a különleges ékszernek 1 millió forint a kikiáltási ára.

A ellátogatott az ékszerház tulajdonosához, aki Michael Jackson halálának 10. évfordulója miatt is szerette volna elkészíttetni a gyűrűt, hiszen személyes élményei kötődnek a sztárhoz. Rónai Gábor mind a három alkalommal a tolmácsa volt a pop királyának, amikor az Magyarországon járt.

Fotó: Sulyok László

„A 90 es években kormánytolmács voltam. Az akkori kormányfőknek, köztársasági elnöknek angol tolmácsoltam. Huszonöt éves koromig háromszor jártam a Fehér Házban, három amerikai elnökkel találkoztam. Diana hercegnőnek is tolmácsoltam, de a politikai vonal mellett, megismertek azok is, akik abban az időben Magyarországra hozták az akkori nagy sztárokat. Ilyen volt például, a Rolling Stones az Aerosmith vagy Guns and Roses. Én voltam az ő kísérő tolmácsuk. Így jött a sorba Michael Jackson is, aki valójában három alkalommal járt nálunk. Kétszer rövidebb időre, aztán 96 szeptemberében, amikor 5 éjszakát töltött itt és koncertet adott. Akkor volt ideje körbenézni a városban és én kísértem el mindenhova. Az első útja a reptérről egyenesen a Bethesda kórházba vezetett, ahol kiválasztotta azt a kisgyermeket, akinek kifizette a májátültetését, de megajándékozta a többi kis beteget is” – mesélte a -nak nagy átéléssel Rónai Gábor, aki túlzás nélkül az a magyar ember, aki a legközelebb kerülhetett a világsztárhoz, így ismerhette meg a Jacksonok gyűrűjének történetét is.

„Michael Jackson nem viselt ékszert, csak egyetlen gyűrűt. Akkoriban még nem foglalkoztam ékszerekkel, de kíváncsivá tett. Megkérdeztem tőle, hogy mit szimbolizál az ékszer, mire elmondta, hogy a Jackson 5 zenekar fennállásának 10 éves évfordulójára az édesapja csináltatta és büszke rá, hogy az egész család viseli. 2009-ben aztán meghalt és most, 2019-ben kerek 10 éve, hogy örökre itt hagyott bennünket. A feleségemmel, elhatároztuk, hogy az évfordulóra elkészítjük a legendás gyűrűk mását. Nem sokkal rá tudtuk meg, hogy idén a koraszülött gyermekeket támogatja a Jónak lenni jó! kampány. Eldöntöttük, hogy felajánljuk az ékszert, mert nem csak gyönyörű, de különleges története van, ami nagyban növelheti az eszmei értékét. Nagy megtiszteltetés, hogy ilyen felajánlást tehetünk” – fejezte be Rónai Gábor, aki bízik abban, hogy egy igazi Jackson rajongó gyűjteményébe kerül majd a ritka ékszer.

Így lehet támogatni a koraszülöttmentést

A 13 600-at és a 04-es melléket tárcsázva 500 forinttal gyarapodik az összeg. SMS-ben ugyancsak a 13 600-as számra a 04-es kódot kell elküldeni. A közmédia Jónak lenni jó adománygyűjtő akciója december 15-én egész napos műsorfolyammal zárul.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?