LELKIZŐ

Kórházban volt Szilágyi István özvegye: foltokat találtak a tüdején

A rengeteg szenvedés után sem élvezheti a nyugdíjas éveit Szilágyi István özvegye. A Ripost megtudta, hogy Jolika néni három hetet töltött kórházban, miután otthon rosszul lett. A vizsgálatok során kiderült: foltokat találtak a tüdején, nemrégiben pedig szövetmintát vettek tőle.

Tovább folytatódik Szilágyi István özvegyének kálváriája. A megtudta, hogy Jolika néni három héten át feküdt kórházban, miután nemrégiben rosszul lett az otthonában. Segítője, Baricz Dezső szerencsére éppen ott volt az idős szobrászművésznél, így kezelni tudta a helyzetet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Nagyon csúnyán köhögtem, nem kaptam levegőt. A kórházban elvégezték rajtam a koronavírus-tesztet. Nagyon féltem attól, hogy ez a betegség támadott meg, hiszen különösen veszélyeztetett vagyok a korom miatt” – mondta el a -nak Jolika néni.

Az asszony tesztje negatív lett, de az orvosokat nem hagyta nyugodni a furcsa köhögés, ezért további vizsgálatoknak vetették alá, amelyek sajnos kimutatták, hogy nem volt alaptalan az aggodalmuk.

„Két foltot találtak a tüdőmön, de nem tudták megállapítani, hogy mik azok, ezért megszúrtak. Biopsziát vettek a tüdőmből, de még nincs eredmény” – fogalmazott.

Jolika néni negyven éve cigarettázik, az utóbbi időben ráadásul napi két dobozt is elszívott.

Fotó: Bors

Most úgy tűnik, akármi is lesz a vizsgálat eredménye, le kell szoknia a káros szenvedélyről. Ami azonban még ennél is nagyobb fájdalom a számára, hogy hónapok óta nem kapott hírt a menye és az unokája felől, jóllehet, néhány hete a Metropol hasábjain keresztül kérte őket: béküljenek ki és látogassák meg őt.

„Nagyon szeretném, ha Nándi és az édesanyja eljönnének hozzám. Szükségem lenne rájuk, ők a családom! Arra szeretném kérni őket, hogy ha olvassák ezt a nyilatkozatot, látogassanak meg engem, mert nagyon hiányoznak!” – fogalmazott Jolika néni, akinek a szavaival segítője, Baricz Dezső is egyetért.

„Örülnék, ha sikerülne rendezni a családdal a viszonyukat, hiszen Jolika néni érdeke ezt kívánja. Én amikor tudom, látogatom őt, segítek neki, de a család az család. Remélem, sikerül felvennünk velük a kapcsolatot” – mondta a lapunknak bizakodva Dezső.

Kilyukadt a tető

Jolika nénit három hét után pénteken engedték haza abból a fővárosi kórházból, ahol az elmúlt időszakot töltötte. Segítője, Dezső vitte haza a XVII. kerületi házba, ami sajnos nincs jó állapotban. „Az elmúlt napok esőzései megtették a hatásukat: a tető egy ponton kilyukadt, és befolyt a víz a lakásba. Amennyire tudtam, rendeztem a helyzetet, de jön a hideg, Jolika néninek pedig meleg otthonra lenne szüksége” – árulta el Dezső, aki most tűzifát gyűjt az idős művésznek.

 

És ezeket olvastad már?