LELKIZŐ

Kiderült, halála előtt rengeteg terve volt Balázs Fecónak

Egy ország gyászolja a koronavírus következtében elhunyt Balázs Fecót. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész élete regénybe illő. Összeállításunkban felidézzük a zenész legmeghatározóbb pillanatait.
  • Szerző: e.j.

Halála előtt nagyra törő tervei voltak Balázs Fecónak. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes születésnapi nagykoncertjét, élete egyik legnagyobb előadását szervezte, valamint évek óta készülő albumát is szerette volna befejezni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Budapest 20190930 Balázs Fecó
Fotó: Dömötör Csaba – Nemzeti Sport

„Emlékszem, amikor alig egy évvel ezelőtt, december végén találkoztunk Demjén Rózsi koncertjén. Fecó nagyon jól érezte magát, de nem csak a koncert tetszett neki, hanem a látványtechnika is. Elkezdett kérdezgetni engem, hogy nekem mi a véleményem, hogyan tehetne ő is szebbé, látványosabbá egy bulit... Például ott, az Arénában. Akkor beszéltünk először arról, hogy a hetvenedik születésnapi koncertjét tízezer emberrel szeretné ünnepelni egy hatalmas Aréna-koncert keretein belül. A legutóbbi időpont jövő májusban lett volna. Ahogy erről beszélgettünk, ötleteltünk, olyan boldog, gyermeki lelkesedést fedeztem fel az arcán, amit azóta is tisztán emlékszem” – mondta el a -nak Várkonyi Attila, művésznevén DJ Dominique.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

Fecó hetvenedik születésnapja alig három hónap múlva, márciusban lenne...

De az énekesnek más tervei is voltak. Évek óta készítette élete lemezét, ő legalábbis csak így emlegette, hiszen rendkívüli alapossággal dolgozott rajta.

„A lemez már évek óta készül. Egy egészen különleges hangzásvilágú, nagy költségvetésű albumról van szó, amin a legprofibb hangzásvilág, és szimfonikus hangszerelések lesznek hallhatóak. Három dalt ebből már be tudtunk mutatni a nagyközönségnek a múlt hétvége folyamán... Fecó tragédiája, hogy ezen dalok utolsó keverésein már nem lehetett ott, hogy részt vegyen a munkafolyamatban...” – árulta el szomorúan Attila.

Az album hamarosan megjelenik, Balázs Fecó zenésztársa, Dorozsmai Péter ugyanis a napokban azt nyilatkozta, hogy az énekes akaratának megfelelően befejezi a készülőben lévő albumot.

„Szerintem Fecót ma többen ismerik, mint húsz éve. A régi és az újrahangszerelt dalai a fiatalok körében is egyre népszerűbbek. Bebizonyította, hogy a dalai tényleg generációkat ívelnek át. Azt hiszem, ez az öröklét” – fejezte be elcsukló hangon a barát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?