LELKIZŐ

Harry herceg nem volt hajlandó elfogadni, hogy meghalt az anyja: mindenáron látni akarta Diana holttestét

Károly herceg hajnalban ébresztette fel a fiúkat, hogy elmondja a tragikus hírt.
  • Szerző: Ripost

23 évvel ezelőtt, 1997. augusztus 31-én egy tragikus balesetben vesztette életét Diana hercegnő. Amikor a halálhírét megtudta Károly herceg, azonnal a fiúk szobájába rohant és nem törődve azzal, hogy még csak nem is pirkadt, felébresztette őket. Harry herceg ekkor még csak 12 éves volt, és Vilmos is csak 15.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Harry nem volt hajlandó elhinni, hogy imádott édesanyja életét vesztette Párizsban. Mindenáron látni akarta Diana holttestét, könyörgött az apjának, hogy vele mehessen Franciaországba.

Fotó: AFP

Harry a fejébe vette, hogy ha az anyja valóban meghalt, az ő kötelessége, hogy hazaszállítsa a holttestet.

Károly herceg azonban meg akarta védeni a fiát, ezért kategorikusan kijelentette, hogy nem tarthat vele. Ehelyett egyedül utazott el Franciaországba és szállíttatta haza volt felesége holttestét. Állítólag emiatt még a királynővel is összeveszett, ugyanis Erzsébet először nem akarta engedni, hogy a királyi magángéppel repüljön. Végül azonban belátta, nem tehet semmit.

„Károly herceg ekkor keményebben küzdött Dianáért, mint életében bármikor” – mesélte a hercegnő egy barátja, Richard Kay.

Harry herceg 2017-ben mesélte el egy interjúban, milyen megrázó volt számára, hogy édesanyja koporsója mögött kellett vonulnia.

„Akkor halt meg az édesanyám, és nekem hosszú úton kellett sétálnom a koporsója mögött több ezer emberrel körbevéve úgy, hogy a tévék előtt még millióan bámultak. Azt hiszem, semmilyen körülmények között sem kellene engedni, hogy egyetlen gyereknek is ezt kelljen átélnie” – mondta Harry.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?