LELKIZŐ

Gyászol Benkő László, nehéz időszakon megy keresztül

Az Omega együttes legendás billentyûse a sógorát veszítette el a napokban. Az egész család jelen volt, amikor az országos hírû baleseti sebész légzése végleg leállt. A zenész már másodszor élt át hasonlót, hiszen évekkel ezelőtt a húga haláltusáját volt kénytelen végignézni.

Benkő László szerint egy közeli rokon halála mindig váratlanul ér bennünket. Még akkor is, ha az ember jó ideje tudja, hogy az hamarosan bekövetkezik.

„Én már abban a korban vagyok, hogy egymás után veszítem el a kollégákat, a barátokat. Megviselt Komár Laci, Aradszky Laci és Koós Jani halála is, hiszen állandóan szembesülnöm kell az élet múlandóságával is. Elszállt az ifjúságom” – mondta a %%-nak a zenész.

"Gyuri a baleseti sebészeten dolgozott, a saját kollégái kezelték egy emelettel feljebb.

Először a szívével volt baj, de aztán egy daganat megtámadta a gégéjét is.

A családdal éppen akkor értünk be hozzá az intenzív osztályra, amikor leállt a légzése. Már nem kommunikálhattunk vele, de biztos tudta, hogy ott vagyunk. Így hagyta el a testét az élet" – csuklott el a billentyűs hangja, aki már másodszor élt át hasonlót.

Évekkel ezelőtt ugyanígy veszítette el a húgát. Azt mondja, soha nem felejti el, hogy a testvére egy elfüggönyözött részlegen feküdt, ahova csak kivételes esetekben engednek be bárkit is.

„A szemébe néztem és megkérdeztem: "Mi van, édesem?" Már nem tudott válaszolni” – emlékezett vissza az előadóművész, akit természetesen nagyon megviseltek a tragédiák.

Ennek ellenére sikerült megőriznie a pozitív életszemléletét.

A részleteket olvasd el a %% napilap hétfői számában!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A legjobb töltött káposzta receptek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?