LELKIZŐ

Felolvasták a bíróságon Szilágyi István özvegyének sokkoló vallomását: Ez állt benne

Pénteken délelőtt kezdetét vette Szilágyi István fiának a tárgyalása, amelyen elhangzott Humenyánszky Jolán vallomása is.
  • Szerző: szbd

Szilágyi Pétert vezetőszáron vitték a bíróságra, a bíró kérésére azonban leveszik róla a bilincset, holott magas kockázatot jelentő rabnak számít.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

Az idén februárban elhunyt Humenyánszky Jolán vallomásának felolvasásával kezdődött a tárgyalás:

“Peti éjszaka közénk feküdt, velünk aludt, ez gyakran megtörtént. Valamiért kiborult, szerintem magányos, nincs senkije. (…) Régebben is volt, hogy bántotta Peti az apját, akkor ököllel ütötte. Börtönben is ült akkor, és azon felül is többször bántotta az apját. Nem tudom, miért gyűlöli az apját. A férjem engem is bántott, amikor fiatal volt, Petit is sokszor bántotta. A férjem egyszer úgy megütött, hogy kiszakadt a dobhártyám. Az orvos megkérdezte, hogy teszek-e feljelentést, de nem akartam. Peti látta, ahogy az apja engem bánt, talán ezért haragudott rá. Az is lehet, hogy tőle örökölte, hogy erőszakos lett. Szegény fiam többször öngyilkos is akart lenni. Kést fogva fenyegetőzött, hogy szíven szúrja magát. Gyógyszereket szedett, de ha nem váltotta ki őket, akkor ingerült lett”.

Péter több ponton is cáfolta édesanyja korábbi vallomását – írja a Blikk.

Ahogyan a is megírta, Szilágyi István fia, Péter 2020. május 3-án a reggeli órákban az otthonukban egy kalapáccsal az édesapjára támadt. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi az idős édesapját kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint a mellkasát is megtaposta. A színész sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen elhunyt. Április elején a rendőrség lezárta az ügyet, az iratokat pedig vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészségnek, így Péter ellen emberölés a vád, és minden esély megvan rá, hogy élete végéig rácsok mögött marad.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?