LELKIZŐ

Egy nő segíti át a gyászidőszakon Somló Tamás özvegyét

A 2016 nyarán elhunyt legenda egykori koncertszervezője a legnehezebb pillanatokban is Gyöngyvér mellett van.
  • Szerző: BDF

A külföldön ismert képzőművész, Rigó Márta, és Somló Tamás özvegye, Keszthelyi Gyöngyvér egymásba kapaszkodva vészelik át a gyászidőszakot. Csuflák – ahogy Gyöngyvért sokan ismerik – fogadott anyjaként tekint a nőre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost/ Szabolcs László

„Muttinak hívom, ha vitatkozom vele, akkor Márta. Mutti megfestette a Somló családot is. Ebben minden benne van, sok a sötét szín, de ott a sárga, a piros is, az életünk vidám és boldog időszakai. Most tanulok festeni tőle, és sok közös programot szervezünk, ahogy időm engedi. Bevett szokásunk az is, hogy együtt megyünk ki a temetőbe Tomi sírjához” – mesélte a Blikknek az özvegy, aki sokat köszönhet Mártának, hiszen mindig mellette volt.

„Noszogattam, vittem színházba, emberek közé, de valóban nehéz egy olyan különleges embert elengedni, akiben a rossz szikrája sem létezett” – sóhajtotta Rigó Márta.

Bár sokan azt hiszik, az özvegy vígan él Somló örökségéből, ám ez nincs így. A jogdíjakat a zenész négy gyermeke kapja, ami Gyöngyvér szerint így van jól.

„Nekem megmaradtak a közös élmények, emlékek, Tomi feltétlen bizalma és szeretete, amit soha semmi nem fog beárnyékolni.”

És ezeket olvastad már?