LELKIZŐ

Drámai vallomás: Kóbor ezért nem mond beszédet Benkő László temetésén

Ma délután a Farkasréti temetőben szűk körben vesznek örök búcsút Benkő Lászlótól.
  • Szerző: Angie

Hosszú betegség után november 18-án örökre elment Benkő László. Az Omega billentyűse hatalmas űrt hagyott maga után, halálhíre az egész országot lesújtotta. Ahogy a megírta, ma délután a Farkasréti temetőben, családja, néhány barátja és pályatársa kísérik az örök nyughelyére a zenészt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Fejér Megyei Hírlap

Korábbi információk szerint, az állam és a főváros által szervezett temetésen, többen, köztük Kóbor János is beszédet mond majd, de a megtudta, erre végül nem kerül majd sor.

„Nem mondok beszédet Laci temetésén! Nem tudok ilyenkor beszélni, képtelen lennék rá! Túl sok volt mostanában a tragédia… Az a legméltóbb, hogy az érsekúr elvégzi a szertartást és néhány barát – közülünk talán Molnár Gyuri –, búcsúzik majd Lacitól” – kezdte Kóbor János, akit nagyon megvisel Benkő László elvesztése, de tudatosan igyekszik elengedni barátját.

Fotó: Nemzeti Sport

„Általában a temetés napján kénytelen az ember végleg elengedni azt, aki elment. Túl kell lenni rajta, mert innentől kezdve, már csak saját magunkat sajnáljuk. Ez az élet rendje, hogy meghalunk, ahogy az is, hogy elveszítünk valakit, de nehéz túljutni rajta. A haláleset és a temetés közti egy-két hét általában enyhíti a fájdalmat és a temetéssel talán végleg engedjük a szerettünket. Remélem, így lesz ez most is” – mondta szomorúan az Omega frontembere, aki előre tudja, hogy nehezen viseli majd, hogy barátjának koporsós temetése lesz.

„A koporsós temetés mindig megrázóbb, Lacié is az lesz. Megrázóbb, mert ha egy koporsóban is, de testi valójában ott van, így a temetésen újra feltépi a lelkünkben a sebeket. A hamvasztásos temetés talán kegyesebb megoldás, egy második lépcső, ami már lelkileg könnyebb a gyászolóknak” – tette hozzá Kóbor János.

 

Sajnos új értelmet nyert az új Omega lemez

Halála napján jelent meg a legújabb Omega lemez, de Benkő László már nem foghatta a kezébe. Kóbor János szerint a Testamentum inkább egy visszatekintés, de meglehet, hogy barátja halálával inkább végrendeletnek tűnhet a közönség számára. „Több éve rakjuk össze az anyagot. Nem kimondottan erre gondoltunk, hogy valamelyikünk halálára vagy az Omega befejezésére lesz aktuális. Az elmúlt 60 évre történő visszatekintés akart lenni, nem összegzés vagy végrendelet, de lehet, hogy a sors úgy hozza, hogy a közönség számára valahogy mégis az lesz” – mondta Kóbor János.

 

És ezeket olvastad már?